TeamNL zesde in mixed team relay Parijs

Ook mixed team relay omgezet van triathlon naar duathlon

Nederland is zondag als zesde gefinisht in de mixed team relay in Parijs. Net als een dag eerder bij de para-atleten werd de race – vanwege de waterkwaliteit in de Seine – omgezet naar een duathlon.

Namens TeamNL kwamen Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer aan de start. Kolkman was de verse kracht in het kwartet, terwijl De Koning, Murray en Klamer op donderdag en vrijdag ook al in actie waren gekomen in de individuele wedstrijden.

Voor de teams stond er dus een duathlon op het programma en Mitch Kolkman startte voortvarend in de eerste run. Hij nam een kleine voorsprong en wisselde uiteindelijk, net voor de rest van de groep, als eerste naar het fietsen. Het pelotonnetje bleef tijdens het fietsen bij elkaar en het was Brazilië dat als eerste terugkwam in de wisselzone. Kolkman tikte als negende Barbara de Koning weg.

Cassandre Beaugrand nam namens Frankrijk in de eerste looprun de leiding. De Koning wisselde daarachter op de vijftiende plek naar het fietsen. Op de fiets kwamen Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Brazilië en België bij elkaar. De Koning volgde in een groepje daarachter en begon als zeventiende aan haar tweede run. Zij tike Richard Murray, meer dan een minuut achter Frankrijk, uiteindelijk als achttiende weg.

Wereldkampioen Leo Bergere bouwde als derde atleet de voorsprong voor Frankrijk uit. Murray maakte een paar plaatsen goed tijdens de eerste run en begon als vijftiende aan het fietsen. Hij vond aansluiting in een groepje en tikte zijn vrouw Rachel Klamer als elfde weg.

Vooraan ging Frankrijk aan de leiding, kort daarachter gevolgd door België en daar weer achter kort bij elkaar Portugal, Hongarije, Australië, Duitsland en Groot-Brittannië. Na de eerste run, had Frankrijk nog steeds een voorsprong. Klamer, die in de individuele wedstrijd ten val was gekomen, wisselde als dertiende naar het fietsen en keerde uiteindelijk op de tiende plek terug voor het laatste onderdeel.

Laura Lindemann (Dld) en Beth Potter (GB) passeerden in achtervolging op Frankrijk Claire Michel (Bel).  Klamer knokte zich daarachter in de eerste loopronde naar de zevende plek. Vooraan gingen Potter en Lindemann Lombardi voorbij en het was Lindemann die in de sprint de winst voor Duitsland pakte. Het zilver was voor Groot-Brittannië, gevolgd door België dat Frankrijk nog wist in te halen. Een ontketende Klamer stelde in de laatste ronde de zesde plek voor Nederland veilig.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer