TeamNL tweede in Huatulco

Parijs dichtbij voor mixed relay team

In een thriller van een wedstrijd in Huatulco, is Nederland achter Noorwegen als tweede geëindigd in het Mixed Relay Qualification Event. Rachel Klamer lukte het om in de afsluitende 1800 meter lopen Hongarije te achterhalen en zo het resterende ticket voor Parijs te bemachtigen. Voorwaarde voor deelname aan de Olympische Spelen is nog wel dat Mitch Kolkman zich voor het einde van de kwalificatieperiode op 26 mei bij de eerste 140 mannen op de olympische kwalificatieranglijst  moet nestelen.

Dat het met de vorm wel goed zit, liet Kolkman zien als starter in de mixed teamrelay. Hij kwam als eerste uit het water en bouwde samen met Canada (dat later gediskwalificeerd werd) en Noorwegen meteen een mooie voorsprong op. Daarna werd het spannend, lag Nederland op een gegeven moment nog zesde en Rachel Klamer begon uiteindelijk op de vierde plek aan haar supersprinttriathlon. Klamer bezweek niet onder de druk en achterhaalde tijdens het lopen eerst Canada en daarna Hongarije.

“Ik moest voor mijn start huilen”, vertelde Klamer. “Ik was zo zenuwachtig en ik voelde zoveel druk. Ik wilde het gewoon niet verpesten voor het team. Ik heb ontzettend hard moeten vechten tijdens het lopen en moest echt ‘all out’. Ik ben echt ontzettend blij en trots dat we dit als team vandaag hebben gepresteerd.”

Zaterdag en zondag komen Rachel Klamer, Barbara de Koning, Robin Dreijling, Mitch Kolkman, Richard Murray, Donald Hillebregt en Gjalt Panjer in Huatulco nog in actie in de World Cup.

 

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer