Teamcompetities Triathlon nieuws

Aan de vooravond van een nieuw seizoen

De Teamcompetities Triathlon gaan volgende maand alweer het elfde seizoen in. Tussen mei en september zijn er vijf competitiewedstrijden, verspreid over heel Nederland. Komend seizoen wordt er in 20 steden en dorpen op vijf verschillende niveaus gestreden voor promotie en degradatie. In vergelijking met 2022 hebben we dit jaar zes nieuwe organisaties die een wedstrijd hosten.

Kick-off voor teams
Eind maart vond er een online kick-off voor teams plaats waarin er vooruit werd gekeken naar het nieuwe seizoen. Met ruim 90 aanwezigen vertelde coördinator Teamcompetities Triathlon Martin Vermeer over de ontwikkelingen en lichtte hij verschillende praktische zaken toe. Vermeer vertelde onder andere dat er vanaf dit seizoen bij iedere wedstrijd chips worden verstrekt die tijdens die wedstrijd gebruikt dienen te worden en na afloop van de wedstrijd weer ingeleverd moeten worden.

Namens het jurycorps WGWO ging Hans Geerts in op de veiligheid ter voorbereiding op de wedstrijden. Er zijn intern documenten opgesteld en draaiboeken geüpdate. Tevens worden bondsgedelegeerden vaker geïnstrueerd om de ontwikkelingen te bespreken.

Nadat Thorwald Veneberg aan het woord was geweest sloot Martin Vermeer de kick-off af met het nieuws dat Brouwerij De Halve Maan zich als nieuwe partner heeft verbonden aan de Teamcompetities Triathlon. Als naamgever voor de 3eDivisie faciliteren zij bij minimaal vier wedstrijden een volledige “Sportzot” atletenlounge, bestaande uit een grote stertent met onder andere strandstoelen. Sportzot is een alchoholvrij bier en sluit daarmee perfect aan bij de sfeer en het teamgevoel van een Teamcompetitiewedstrijd: samen proosten op een gave sportieve dag! De Sportzot atletenlounge staat in ieder geval bij de wedstrijden in Almere Haven, Rotterdam, Klazienaveen en Roermond

De presentatie is hier terug te vinden.

Start en indeling assistent-officials
Het seizoen begint op 14 mei in Enschede voor de Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie en 3eDivisie Noord. De 2eDivisie Zuid, 3eDivisie Zuid en de 4eDivisie Noord starten op 27 mei in Almere. De 4eDivisie Zuid begint op 4 juni in Waalwijk.

De WGWO heeft de indeling van de assistent-officials definitief gemaakt. De indeling en verdere uitleg over de werkwijze staan in de regels&download-sectie van de Teamcompetities Triathlon website.

Werkwijze
De BG (bondsgedelegeerde van het official-korps) verzorgt alle communicatie met de teamcaptains rondom de inzet van assistent-officials. Het is voor de deelnemende teams belangrijk dat ze op de wedstrijddag een assistent voor de jury beschikbaar hebben. De assistent-official wordt ingezet in een tijdsblok zoveel mogelijk rondom de startserie van de ‘eigen’ divisie.

Vragen?
Alle vragen en opmerkingen over de inzet van assistent-officials mogen gericht worden aan de WGWO: officials@triathlonbond.nl.

Vragen over andere zaken rondom de Teamcompetities Triathlon wedstrijden kunnen gemaild worden naar teamcompetities@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer