Spannende strijd verwacht in Rotterdam

Roeibaan decor voor NK sprint en Eredivisie Triathlon

De Willem Alexander Baan in Rotterdam is zondag de locatie van het NK sprinttriathlon én van de derde manche van de Eredivisie Triathlon. Jorik van Egdom verdedigt zijn titel van vorig jaar, uittredend kampioene Robin Dreijling komt niet aan de start.

Jorik van Egdom is ook dit jaar weer een van de favorieten voor de titel. Hij verkoos anderhalve week geleden de Ironman 70.3 in Warschau boven de eredivisiewedstrijd, maar liet in Polen met zijn tweede plek zien goed in vorm te zijn. Een andere gegadigde voor het goud is Mitch Kolkman die zich half mei in Mexico kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs. Kolkman eindigde een jaar geleden achter teamgenoot Van Egdom als tweede op het NK. Naast dit tweetal lijkt Menno Koolhaas, de Europees kampioen op de lange afstand in Almere, een potentiële kanshebber voor een medaille.

Bij de vrouwen lijkt het de strijd om de titel alle kanten uit te kunnen. Luna de Bruin en Merel Veltman domineerden de dubbele supersprint in Weert, maar ook Aniek Mars, vorig jaar goed voor het zilver, Silke de Wolde, Romy Spoelder, Eva Cornelisse, Marit van den Berg en Sonja de Koning zijn kanshebber voor een podiumplek.

Eredivisie Triathlon

VZC Veenendaal gaat na twee wedstrijden (Enschede en Weert) aan de leiding in de tussenstand van de Eredivisie bij de mannen. VZC was zowel in Enschede als in Weert het sterkst. TV Dordrecht eindigde twee keer als tweede en bezet ook die plek in de tussenstand. Metaglas / Trihalis – Tiel staat op de derde plek, gevolgd door Rogelli-Trimates dat hetzelfde aantal punten heeft.

Hellas – Utrecht gaat met een eerste en een tweede plek aan de leiding bij de vrouwen. Kijani, tweede in Enschede en derde in Weert, volgt op de tweede plek. TV Almere schoof door de winst in Weert van de zesde naar de derde plek (met een gelijk aantal punten als EDOsports).

De titelstrijd bij de mannen begint zondag om 13.00 uur, gevolgd door de vrouwen om 13.40 uur.

Nederlandse Triathlon Bond
DEELNEMERSLIJSTEN PROGRAMMA
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer