Selectie WK (Super)Sprint Montreal bekend

Samenstelling Mixed Relay Teams later bekend

Technisch directeur Henry Bonnes heeft de selectie voor het WK (super) sprint bekendgemaakt. In het Canadese Montreal komen, van 24 tot en 26 juni, in totaal zeven Nederlanders aan de start van de individuele wedstrijden. Ook staat in Montreal het WK Mixed Team Relay (MTR) op het programma.

Twee vrouwen doen namens Nederland mee aan de elitewedstrijd over de supersprint afstand: Rachel Klamer, de nummer vier van de Olympische Spelen in Tokio, en de pas 19-jarige Barbara de Koning.

Richard Murray, de Zuid-Afrikaanse man van Rachel Klamer die het proces heeft ingezet om zich tot Nederlander te laten naturaliseren, vertegenwoordigt TeamNL Triathlon bij de mannen.  Murray is zaterdag en zondag in de World Triathlon Championships Series-race in Leeds voor het eerst te zien in het Nederlandse tenue.

De junioren Sonja de Koning, Luna de Bruin, Niels van Lanen en Hidde Mollee plaatsten zich met hun resultaten op het EK in Polen eerder dit seizen voor het WK in Montreal. Voor hen staat er een sprinttriathlon op het programma.

Wie namens TeamNL Triathlon in de Mixed Team Relay (elite en junioren/U23) gaan starten, wordt later bekend.

Nederlandse Triathlon Bond
Startlijsten
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer