Selectie EK München bekend

TeamNL Triathlon met acht atleten aan de start

De selectie voor het EK standaard triathlon, van 12 tot en met 14 augustus in München, is bekend. TeamNL Triathlon komt met in totaal acht atleten aan de start in Duitsland. Vier van hen doen ook mee aan de Mixed Team Relay.

Nederland wordt in de vrouwenwedstrijd, die op vrijdag 12 augustus staat gepland, vertegenwoordigd door Barbara De Koning, Rani Škrabanja, Marit van den Berg (foto), Rachel Klamer en Maya Kingma. De plaatsing van deze vijf atletes – het maximale aantal – vond automatisch plaats op basis van de World Triathlon ranking.

Bij de mannen komen een dag later, op zaterdag 13 augustus, Mitch Kolkman, Richard Murray en Jorik Van Egdom aan het vertrek. Twee atleten staan nog op de wachtlijst – Donald Hillebregt op plek vier en Victor Goené op plaats vijf – en zij kunnen de komende weken eventueel nog aan de startlijst toegevoegd worden.

De mixed relay staat op zondag 14 augustus op het programma. Het team wordt samengesteld uit de deelnemers aan de individuele wedstrijden in München.

Er doet in Duitsland, onder aanvoering van coördinator Sione Jongstra, ook een groep van tien Nederlandse triatleten mee aan het EK sprint voor agegroups.

Klik hier voor de startlijsten

Foto: Peter Horsten
Foto: Peter Horsten
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer