Sarissa de Vries gaat diep voor brons

Milan Brons achttiende op WK lange afstand Samorin

Ze moest er diep voor gaan, maar de beloning was zoet. Sarissa de Vries liep zondag tijdens het WK lange afstand (2km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen) in Samorin naar een bronzen medaille. De winst ging naar de Britse Lucy Charles-Barclay, het zilver was voor haar landgenote Emma Pallant. Milan Brons eindigde bij de mannen als achttiende.

Lucy Charles-Barclay maakte in Samorin haar comeback na een stress fractuur in haar heup die haar maandenlang uit competitie hield. Zoals verwacht nam zij tijdens het zwemmen een voorsprong op de concurrentie. De Vries klom 1 minuut en 41 seconden achter de Britse op de vierde plek uit het water.

Op de fiets reed De Vries, die uiteindelijk de tweede fietstijd van de dag realiseerde, het gaatje dicht. Samen met Charles-Barclay begon ze aan het lopen, maar de Britse nam tijdens het lopen een nieuwe voorsprong.

De Vries moest tijdens het lopen diep gaan om het podium veilig te stellen. Emma Pallant kwam voorbij en daarachter liepen Grace Thek en Louisa Baptista op haar in. Uiteindelijk had ze zestien seconden over voor het brons.

 

Nederlandse Triathlon Bond

“Ik heb er heel diep voor moeten gaan, maar dan is het wel extra mooi als je beloond wordt met een podiumplek”, vertelde De Vries na afloop. Het was de eerste keer dat ze een wedstrijd over deze PTO-afstand deed. “Het was even afwachten hoe dat zou gaan lopen, maar eigenlijk vond ik het wel heel leuk. De afstand is korter, maar het parkoers was heel pittig met de wind en ik vond alle drie de onderdelen zwaar.”

Nederlandse Triathlon Bond

Bij de mannen ging de overwinning naar de Fransman Pierre Le Corre die een week geleden tijdens het EK over de standaard afstand nog goed was voor het zilver achter zijn landgenoot Léo Bergere. Florian Angert uit Duitsland legde meer dan twee minuten later beslag op het brons. De derde plaats was ook voor een Duitser: Frederic Funk.

Milan Brons was de enige Nederlander in de eliterace. Hij kende een offday en moest meer dan zeventien minuten toegeven op Le Corre. Hij eindigde uiteindelijk op de achttiende plaats.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer