Richard Murray vijftiende in eliminatieraces Montreal

Rachel Klamer goed voor de 21e plek

Richard Murray is zaterdag als vijftiende geëindigd in de World Triathlon Championship Series-race in Montreal. Dertig mannen en dertig vrouwen begonnen aan de drie eliminatieronden, waarbij de beste tien atleten telkens een ronde verder gingen.

Murray hield het een ronde langer vol dan zijn vrouw Rachel Klamer, maar ook hij wist het niet tot de finale eliminatieronde te schoppen. Hij eindigde in de tweede race als vijftiende, terwijl de eerste tien atleten doorgingen naar de laatste ronde. De overwinning ging naar de Brit Alex Yee, de tweede plaats was voor Hayden Wilde en Léo Bergere legde in de finaleronde beslag op de derde plek.

Rachel Klamer, die een dag eerder twee keer moest racen om een plek in de finale te bemachtigen, ging er in de eerste van de in totaal drie eliminatieronden uit. Zij eindigde op 21ste plek, terwijl de beste twintig atletes doorgingen.  De overwinning ging uiteindelijk naar Georgia Taylor-Brown. Zij kreeg op het podium gezelschap van Cassandre Beaugrand en Beth Potter.

Klamer en Murray komen zondag in Montreal nog in actie in het WK Mixed Team Relay. Zij starten samen met de jonge atleten Barbara de Koning en Mitch Kolkman. In de U23/junioren Mixed Team Relay komen Gjalt Panjer, Luna de Bruin, Niels van Lanen en Sonja de Koning namens Nederland aan de start.

De race voor U23 en junioren begint om 14.00 lokale tijd (20.00 uur Nederlandse tijd). De eliterace begint om 16.45 uur (22.45 uur Nederlandse tijd).  De wedstrijden zijn live te volgen via Triathlonlive.tv

Klik hier voor de startlijsten

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer