Richard Murray debuteert met vijfde plek

Niek Heldoorn sterkste in Challenge Malta

Richard Murray kwam zaterdag in de European Triathlon Cup in het Italiaanse Caorle voor het eerst aan de start namens Nederland. Murray finishte in Caorle op de vijfde plek.

De uit Zuid-Afrika afkomstige triatleet heeft een verzoek tot naturalisatie in gang gezet omdat hij zijn toekomst in Nederland ziet en mag al in internationale wedstrijden uitkomen voor Nederland.

Murray mist door een blessure in 2019, het verloren jaar door COIVD in 2020 en hartproblemen in 2021 nog ranglijstpunten om te kunnen starten in de WTCS-races en probeert die via het Europese circuit op te doen.

Ian Pennekamp werd in Caorle 25e, Joey van ’t Verlaat 48ste en Jesse Cuijpers 60ste.

Kim van ’t Verlaat was op de 27e plek de beste Nederlandse bij de elite-vrouwen. Eva Cornelisse eindigde als 35e en Romy Spoelder werd 59e.

Eveneens op zaterdag stond in Caorle de finalerace van de European Triathlon Junior Cup – na voorrondes op vrijdag – op het programma. Niels van Lanen eindigde als 21e. Sonja de Koning kwam in de finale hard ten val, maar hield gelukkig alleen schaafwonden aan haar valpartij over.

Lees hier meer over de beweegredenen van Richard Murray om voor Nederland uit te komen

 

Heldoorn wint op Malta

Niek Heldoorn schreef dit weekend de eerste editie van de Challenge Malta op zijn naam. De triatleet uit Huizen verruilde nog niet zo lang geleden de olympische triathlon voor het langere werk en ontwikkelt zich nu razendsnel op de langere afstand. De overwinning op Malta is zijn eerste in een internationale halve triathlon.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer