Rachel Klamer tweede in World Cup Karlovy Vary

Eerste World Cup podium sinds 2015

Rachel Klamer is zondag tweede geworden tijdens de World Cup in het Tsjechische Karlovy Vary. Halverwege het fietsonderdeel ontstond een kopgroep van ruim tien atleten met daarin ook Klamer. De wedstrijd werd tijdens de afsluitende tien kilometer lopen beslist. Na een eindsprint met de uiteindelijke winnares, Gwen Jorgensen (USA), liep Klamer naar het zilver.

Klamer: 'Ik moest de knop omzetten'

Klamer behaalde haar eerste World Cup-podium sinds 2015 en kijkt tevreden terug op de wedstrijd. “Het was kantje boord na het zwemmen, maar ik kon nog net aansluiten bij de tweede groep”, vertelde ze na de finish.

Nadat er een kopgroep van vier vrouwen ontstond na het zwemonderdeel, volgde de groep met Klamer en ook Barbara de Koning een minuut daarachter. Halverwege het technische en heuvelachtige fietsparcours kwam een groep met tien koploopsters bij elkaar, met daarin ook Klamer, die samenbleef tot de tweede wissel.

De wedstrijd kwam uiteindelijk aan op de afsluitende tien kilometer lopen. “Ik moest in het begin echt de knop omzetten en mezelf afvragen hoe graag ik dit wilde. Aan het einde van de tweede ronde ging Gwen Jorgensen ervandoor en na even twijfelen ben ik meegegaan. Richting de finish heb ik het nog geprobeerd, maar mijn benen konden echt niet meer”, blikte Klamer terug op de wedstrijd. Achter Jorgensen en Klamer was het brons voor de Zwitserse Julie Derron.

Barbara de Koning finishte als 28e, Silke de Wolde en Marit van den Berg kwamen als 34e en 35e over de finish. Victor Goené passeerde in de mannenrace de streep als 27e. Eva Cornelisse, Babette Rosman en Jorik van Egdom finishten de wedstrijd niet.

Klamer: 'Ik moest de knop omzetten'
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer