Podiumfinish voor Visser en Wilms in IM Oceania

Thuisfavoriete Sarah Crowley wint in Busselton

Els Visser en Lotte Wilms zorgden zondag voor een sensatie door als tweede en derde in de Ironman Oceania te finishen. De zege was voor thuisfavoriete Sarah Crowley in 8.46.09. Lotte Wilms, alweer enige tijd woonachtig in Australië, kwam als eerste uit het water en werd uiteindelijk op de fiets ingehaald door Crowley.

Wilms, die haar debuut maakte op de lange afstand, begon achter Crowley als tweede aan het lopen, op vijf en halve minuut achterstand gevolgd door Visser. Die maakte langzaam maar zeker haar achterstand goed. Na iets meer dan twintig kilometer haalde Visser Wilms bij, maar het lukte Visser pas in de laatste kilometers haar Nederlandse concurrente van zich af te schudden. Visser finishte bijna vijf minuten achter Crowley als tweede. Wilms eindigde iets meer dan twee minuten later als derde.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Bas de Bruin over hoogtestage

Van 31 januari tot 23 februari verblijft een aantal atleten van het nationale paratriathlonteam in Namibië voor een hoogtestage. Atleten Nico van der Burgt en Geert Schipper ... Lees meer