Paratriatleten podiumfavoriet Swansea

TeamNL met zes atleten vertegenwoordigd in laatste WTPS-race van het seizoen

Een week na de World Triathlon Para Series Montreal treden de paratriatleten van TeamNL dit weekend in het Britse Swansea alweer aan voor de laatste WTPS-race van het seizoen. Naast Maurits Morsink, Nico van der Burgt en Margret IJdema die vorige week ook van de partij waren, komen zaterdag ook Jetze Plat, Geert Schipper en Sanne Koopman aan de start.

Voor Jetze Plat en Geert Schipper wordt het hun tweede triathlon van het seizoen. Begin juni was het Nederlandse duo met een gouden en bronzen medaille succesvol op het EK paratriathlon in Madrid. Plat was er oppermachtig, Schipper moest Florian Brungraber uit Oostenrijk voor zich dulden. De Oostenrijker is er niet bij in Swansea, dus is de kans voor een dubbelslag in de rolstoelcategorie groot.

Maurits Morsink en Nico van der Burgt schreven een week geleden respectievelijk de PTS2- en PTS3-klasse in Canada op hun naam en behoren in Groot-Brittannië ook tot de favorieten voor het podium. Sanne Koopman en Margret IJdema vertegenwoordigen Nederland bij de vrouwen. Koopman (PTS3) eindigde eerder dit seizoen als tweede op het EK in Madrid en is ook een grote kanshebber voor het podium in Swansea. IJdema finishte een week geleden in Montreal als vijfde en hoopt die klassering te verbeteren in Swansea.

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer