Marcel Wouda ondersteunt zwemtraining paratriatleten

''Het bezoek van Marcel Wouda is een mooie toevoeging aan ons programma’’

Aanstaande zaterdag is Marcel Wouda aanwezig bij de zwemtraining van de paratriatleten in zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar. Net zoals bij het NTC is er een mooie samenwerking tussen Marcel Wouda en bondscoach Bas de Bruin waarbij Marcel graag zijn jarenlange ervaring als zwemexpert en topcoach deelt.

De manier van zwemmen is bij de paratriatleten net iets anders dan bij olympische atleten. Een andere lichaamshouding, waterligging en de manier waarop de zwembeweging uitgevoerd kan worden vergt een creatievere aanpak. Bas de Bruin is blij dat Wouda zaterdag zijn expertise komt delen.

”Marcel kan met zijn ervaring op zwemgebied net een andere kijk geven op het zwemmen van de atleten. Hierdoor krijgen we het zwemniveau (nog) hoger, het is een goede manier om ervoor te zorgen dat de atleten progressie boeken. Alle atleten van de talenten- en paralympische selectie zullen aanwezig zijn.”

Van 2016 tot en met 2021 was Wouda hoofdcoach bij de zwembond en sinds dit jaar faciliteert hij de NTB in onze topsportambities. Met zijn kennis, ervaring, professionaliteit én creativiteit op het gebied van topsport en het zwemmen in het bijzonder, heeft de zwemcoach in de afgelopen periode al laten zien hij een toegevoegde waarde is voor zowel onze atleten als de technische staf.

“Het is de eerste keer dat Marcel specifiek bij onze training is en we bekijken hoe we het de komende periode op een zo goed mogelijk manier vorm kunnen geven. Eventuele aanpassingen in de zwemtechniek moeten namelijk de tijd krijgen en het effect van de trainingen wordt regelmatig geëvalueerd. Uiteindelijk gaat het er simpelweg om dat de atleten sneller zwemmen. Vanuit die gedachte willen we het komende jaar op diverse manieren aandacht schenken aan onze trainingsvormen.”

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer