Kampioenschap wintertriathlon in Enschede

Eerste NK van 2024 bekend

Het eerste NK voor het nieuwe triathlonseizoen is bekend. Het NK wintertriathlon, dat voor het eerst sinds 2019 weer wordt georganiseerd, is toegekend aan Winter Triatlon Twente. Het NK voor elite en junioren en het agegroupkampioenschap (AGK) vinden plaats op zaterdag 16 maart op en rond de IJsbaan Twente in Enschede. Het wordt de vijfde keer dat Enschede gastheer is van het NK wintertriathlon.

Elite en agegroupers strijden op de kwart afstand (10 km lopen, 55 km fietsen en 20 km schaatsen) om de titels, terwijl de junioren de sprintafstand (5 -22 -10) afleggen. Inschrijven via mijn.triathlonbond.nl.

Nog niet alle NK’s voor 2024 zijn vergeven. Organisaties die volgend jaar meerwaarde aan hun evenement willen geven door het mede organiseren van een Nederlands  (of agegroup) Kampioenschap (NK en AGK), een wedstrijd meetellend voor de Teamcompetities Triathlon (alle niveaus) en/of het Jeugd- en juniorencircuit, kunnen zich nog steeds melden. De Nederlandse kampioenschappen over de standaard- en sprintafstand vinden ieder jaar tegelijk plaats met een wedstrijd in de Eredivisie Triathlon.

Sinds 2023 kunnen er NK’s en AGK’s georganiseerd worden in alle disciplines waarin World Triathlon kampioenschappen organiseert, dus ook in alle multisportdisciplines. Dit resulteerde bijvoorbeeld dit voorjaar in het eerste NK Aquathlon (voor junioren en elite) in Heinkenszand. De toewijzing van deze NK’s gaat op basis van vraag en aanbod. Als er geen kandidaat-organisatie is, wordt er geen NK georganiseerd.

Klik hier voor een overzicht van alle NK’s in 2023.

Organisaties die een NK/AGK en/of een wedstrijd deel uitmakend van de Teamcompetities– of Jeugd en juniorencircuit willen organiseren in 2024 kunnen zich, o.v.v. een motivatie, datum, parkoersen, website en andere relevante info, melden bij Coördinator Wedstrijdsport Christie Brouwer christie.brouwer@triathlonbond.nl. Ook kan er met Christie contact opgenomen worden voor meer informatie over bijvoorbeeld voorwaarden en kosten.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer