NK-titels crossduathlon verdeeld in Austerlitz

Kroon en Heerink winnaars bij de elite

Kroon en Heerink winnaars bij elite

AUSTERLITZ – Rody Kroon en Jony Heerink hebben zaterdag bij het NK crossduathlon rond de Pyramide van Austerlitz de NK-titels veroverd. Kroon pakte in een spannend gevecht tussen vier mannen de titel, terwijl Heerink specialiste Linda van Vliet achter zich hield.

Bij de mannen werd de race geopend door Joep Staps, die op het eerste looponderdeel vaart maakte. Hij werd kort gevolgd door Rody Kroon en Joey van ’t Verlaat en ook Yennick Wolthuizen, vooral bekend van duathlons op de weg, was op dat moment voorin te vinden. Tijdens het fietsonderdeel zaten Kroon, Staps en Van ’t Verlaat lange tijd samen, maar een demarrage van Kroon maakte daaraan een einde. Ondertussen kwam Koen de Leeuw aansluiten bij de achtervolgers, om daarna nog dicht te naderen op Kroon. Tijdens de laatste run wist Staps nog op te schuiven naar plek twee, maar Kroon liet de zege niet meer lopen en De Leeuw wist Van ’t Verlaat in een spannende eindsprint ternauwernood van zich af te houden voor het brons. Titelverdediger Daan Schouten stapte uit na het eerste looponderdeel. Hij was onvoldoende hersteld van een ziekbed eerder in de week.

Jony Heerink maakte er op de Utrechtse Heuvelrug een kop-staart overwinning van. Linda van Vliet was lang uit de running na een harde val vorig jaar en kon de Amersfoortse niet bedreigen. Ook Heerink was in aanloop naar het NK ziek, maar bleek op de wedstrijddag voldoende hersteld om de race naar haar hand te zetten. De enigszins verrassende Eefje Ottevanger pakte het brons, dat net als alle andere prijzen door de levende mascotte Napoleon uitgereikt werd.

In Austerlitz stonden ook agegrouptitels op het spel. Namens de NTB gefeliciteerd kampioenen!

40+ Peter Res + Eefje Ottevanger
45+Arie de Jong + Ingrid van Lubek
50+ Machiel Ittmann + Rahel Bellinga
55+ Ron Band + Haike Nillesen
60+ Pieter Iedema + Cora Mulder
65+ Jan van der Heide
70+ Hans van Wijk

Lees hier het wedstrijdverslag van het NK voor jeugd en junioren.

 

Start NK crossduathlon mannen (overall en masters)
Start NK crossduathlon mannen (overall en masters)
Start NK crossduathlon vrouwen (overall en masters)
Start NK crossduathlon vrouwen (overall en masters)
Koplopers Joep Staps, Rody Kroon en Joey van 't Verlaat
Koplopers Joep Staps, Rody Kroon en Joey van 't Verlaat
Winst voor Rody Kroon, op de achtergrond heeft Joep Staps zich gewonnen gegeven
Winst voor Rody Kroon, op de achtergrond heeft Joep Staps zich gewonnen gegeven
Kop-staart-overwinning voor Jony Heerink
Kop-staart-overwinning voor Jony Heerink
Podium Elite
Podium Elite
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer