Jeugd- en juniorencircuit van start met NK crossduathlon

Spannende strijd rondom de Pyramide van Austerlitz

Het Jeugd- en juniorencircuit 2019 kende vandaag een spannende aftrap met het NK crossduathlon rondom de Pyramide van Austerlitz. 1e Jaars junior Niels van Lanen en het veldrijtalent Shirin van Anrooij wonnen de titels bij de junioren. Bij de jeugd gingen beide rood-wit-blauwe kampioenstruien naar Almere, om de schouders van respectievelijk Selina Franken en Mauro Dieters.

Shirin van Anrooij leidde, zoals vooraf al wel verwacht, de wedstrijd van start tot finish. Eerste jaars junior Luna de Bruin – vorig jaar nog de kampioen in de jeugdcategorie – volgde op ruim 3 minuten voor het zilver. Kort daarna volgde Silke de Wolde, die na haar 2e plaats vorig jaar nu genoegen moest nemen met het brons. De wedstrijd bij de jongens junioren kende een spannender verloop. Olaf Jan Bosscher kwam als leider uit de eerste run, gevolgd door Niels van Lanen en Alex van Buttingha Wiggers. Op de fiets kwam Max van Helmond echter sterk opzetten, waarna het Van Lanen, Bosscher en Van Helmond waren die de podiumplaatsen mochten verdelen. Met ook de nummer 4, Lucas Goené nog op een halve minuut van de winnaar waren de verschillen klein.

Bij de jeugd maakten Selina Franken en Mauro Dieters hun favorietenrol waar dankzij een ijzersterk looponderdeel. Na de eerste run kwam het Almeerse tweetal als eerste en tweede door, maar Hugo Overmeen en Aniek Mars zetten de snelste fietstijden neer, waarna de tweede run de doorslag gaf. Overmeen eindigde overall als tweede, gevolgd door Franken en Mars, waarmee deze meiden ook de rest van alle jongens achter zich lieten. Jasper Morsink maakte het jongenspodium compleet, terwijl de bronzen medaille bij de meisjes bij Meike Regeling kon worden omgehangen.

Alle uitslagen zijn hier te vinden. De eerste tussenstand van het circuit staat inmiddels op de circuitpagina op de NTB-website.

 

Uitslagen:

 

Jeugd Jongens:

 1. Mauro Dieters
 2. Hugo Overmeen
 3. Jasper Morsink

Jeugd Meisjes:

 1. Selina Franken
 2. Aniek Mars
 3. Meike Regeling

Junioren Jongens:

 1. Niels van Lanen
 2. Olaf Jan Bosscher
 3. Max van Helmond

Junioren Meisjes:

 1. Shirin van Anrooij
 2. Luna de Bruin
 3. Silke de Wolde

 

Alle winnaars van het jeugd en junioren NK 2019
Alle winnaars van het jeugd en junioren NK 2019
Start Jeugd
Start Jeugd
Start Junioren
Start Junioren
Niels van Lanen op weg naar het goud bij de junioren
Niels van Lanen op weg naar het goud bij de junioren
Shirin van Anrooij komt los van de grond in 'de kuil'
Shirin van Anrooij komt los van de grond in 'de kuil'
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer