NK Sprint in Nijmegen afgelast vanwege blauwalg

Eredivisiewedstrijd wordt duathlon

Het NK sprint dat op zondag 25 september in Nijmegen gepland staat, gaat helaas niet door. Vanwege de lage waterstand en de blauwalg in het weinige water dat nog wel stroomt in de Spiegelwaal, zijn de wedstrijden in Nijmegen omgezet naar een duathlon. De Eredivisiewedstrijd van de Teamcompetities gaat wel gewoon door.

“Het is ontzettend zuur, maar met het oog op de veiligheid van de atleten is een triathlon organiseren onverantwoord”, aldus de TriHard organisatie. “We vinden het natuurlijk heel erg jammer dat er niet gezwommen kan worden, maar we gaan er met dit nieuwe format nog steeds een geweldige wedstrijd van maken.”

De Eredivisiewedstrijd in Nijmegen vindt nu plaats over 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen. Er wordt voor dit seizoen dat op zijn einde loopt, geen vervangende wedstrijd gezocht voor het NK sprint.

Alle individuele inschrijvingen voor het NK (atleten die niet deel uitmaken van een eredivisieteam) worden geannuleerd. Deze deelnemers krijgen binnenkort hun geld terug en kunnen er eventueel voor kiezen om in te schrijven voor de recreatieve series. Neem hiervoor contact op met de organisatie: info@trihard.nl

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

NK paratriathlon terug in Roermond  

Het NK paratriathlon keert dit seizoen terug in Roermond. Roermond City Triathlon is op zondag 17 september host van het NK voor sporters met een lichamelijke beperking. Roermond ... Lees meer