NK sprint en standaard 2024 toegewezen

NK Sprint in Rotterdam, NK Standaard naar Klazienaveen

Na het NK wintertriathlon in Enschede zijn er weer twee nationale kampioenschappen aan de kalender voor volgend seizoen toegevoegd. 

Het NK sprint (750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) zal op 23 juni plaatsvinden bij TRIRotterdam. Rotterdam is op die dag tevens het strijdtoneel voor het NK junioren, het Jeugd- en juniorencircuit en de Eredivisie Triathlon. Het is voor de tweede keer dat TRIRotterdam gastheer is van het NK over de sprintafstand. De afgelopen drie jaar streden atleten in Rotterdam om de titels op de standaard afstand.

Nederlandse Triathlon Bond

Het NK standaard (1500 m – 40 km – 10 km) gaat in 2024 naar Klazienaveen. Dit NK vindt plaats in het weekend van 13 en 14 juli. We hopen zo snel mogelijk de definitieve datum bekend te maken. Het is de eerste keer dat Klazienaveen host is van het NK standaard, maar de Drentse plaats heeft ruime ervaring met het organiseren van NK’s. Het NK voor Jeugd en Junioren vond er in 2019 plaats en ook de strijd om de titels op de middenafstand werd regelmatig uitgevochten in Klazienaveen.

Met de bekendmaking van deze twee NK’s zijn meteen ook de eerste wedstrijden van de Eredivisie Triathlon 2024 bekend. Aan de rest van de kalender wordt nog hard gewerkt. We hopen de komende weken meer details te kunnen delen.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer