NK paratriathlon van Roermond naar Enschede

Titelstrijd vindt plaats op 22 september tijdens Rutbeek Triathlon

Het NK paratriathlon 2024 wordt op 22 september gehouden bij de Rutbeek Triathlon in Enschede. Het NK verhuist daarmee na drie jaar Roermond, waar dit seizoen alle teamcompetitiefinales plaatsvinden, van het zuiden naar het oosten van het land. Het NK in Enschede staat gepland op zondag 22 september.

“Het was dit jaar een beetje puzzelen met de datum van het NK”, vertelt bondscoach Bas de Bruin die Triathlon Club Twente zal ondersteunen bij de organisatie van de titelstrijd voor sporters met een beperking. “We zijn de afgelopen jaren met plezier te gast geweest in Limburg, maar de Roermond City Triathlon heeft dit jaar een nieuwe datum gekregen. Die valt nu een week na de Paralympische triathlon in Parijs, in het weekend van de sluitingsceremonie. Omdat we graag ook de selectieleden op het NK in actie willen zien, zijn we gaan kijken naar andere mogelijkheden.”

De Rutbeek Triathlon in Enschede bleek uiteindelijk qua organisatie, datum en parkoers de meest geschikte optie in het drukke paralympische seizoen. “Met de Rutbeek Triatlon streven we ernaar een evenement te creëren dat toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en niveaus, of ze nu beginnende sporters zijn of professionals. Wij zijn enthousiast dat we daarom dit jaar ook het NK paratriatlon mogen organiseren en we de sport zo meer toegankelijk kunnen maken”, aldus Leon de Vries van Triathlon Club Twente.

De inschrijving voor het NK paratriathlon, dat ook open staat voor sporters die niet officieel geclassificeerd zijn, wordt binnenkort geopend. Alle deelnemers met de Nederlandse nationaliteit komen in aanmerking voor de titels en ereprijzen.

Kijk hier voor meer informatie over paratriathlon

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer