NK en AGK crosstriathlon in Renkum

Spectaculair zwemonderdeel in de Rijn

Het NK en AGK crosstriathlon zijn dit jaar toegewezen aan Renkum. Het kampioenschap voor de offroadspecialisten (overall 20+, junioren en agegroups) vindt plaats op zaterdag 31 augustus tijdens de Renkumse Rijntocht en Crosstriathlon en wordt georganiseerd door RZC Renkum.

Het is voor de eerste keer sinds 2017 dat het kampioenschap weer is toegewezen aan Renkum. In dat jaar veroverden Mark Hamersma en Linda van Vliet in de Gelderse gemeente de Nederlandse titels.

In Renkum wacht de deelnemers een uitdagend parkoers. Het zwemmen vindt plaats in de Rijn en deelnemers worden met een boot naar de startlocatie gebracht. Het fiets- en loopparkoers zijn uitgezet in de uiterwaarden en bossen bij Renkum.

Het NK overall en het AGK vindt plaats over 1,5 km zwemmen, 30 km mountainbiken en 11 km lopen. Het NK voor junioren is 750 meter zwemmen, 17,5 km mountainbiken en 5,5 km lopen. De titelstrijd staat open voor iedereen (ook daglicentiehouders en licentiehouders van de KNWU, KNZB en Atletiekunie), en alle deelnemers met de Nederlandse nationaliteit kunnen meedingen naar de nationale titels. De inschrijving gaat op 1 februari open.

Nederlandse Triathlon Bond

“We vinden het heel mooi om net als in 2017 weer gastheer te zijn van het NK Crosstriathlon”, laat Geert van Duinhoven van het organiserende RZC weten. “Allereerst natuurlijk omdat veel sporters dan kunnen genieten van de prachtige en afwisselende omgeving van Renkum, met als spectaculaire hoogtepunt de zwemtocht in de Rijn. Bovendien is het fijn om te weten dat de NTB het vertrouwen heeft dat ons kleinschalige en gezellige evenement heel goed samen kan gaan met een Nederlands kampioenschap.”

Het NK crossduathlon, met overall winnaars Wouter Dijkshoorn en Romy Spoelder, was in 2023 gekoppeld aan de XTERRA Nederland op Ameland, maar die wedstrijd staat dit jaar niet op de kalender. De organisatie van XTERRA Nederland is voor 2025 op zoek naar een nieuwe locatie.

Foto’s: Michiel van Druten

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer