NK duathlon sprint in Sittard-Geleen

NTB organiseert titelstrijd in eigen beheer

Het NK duathlon sprint voor elite en junioren, vindt dit jaar op 8 april plaats op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen. Omdat er geen externe organisatie is gevonden om het kampioenschap te organiseren, heeft multisportcoördinator Armand van der Smissen de handschoen opgepakt om dit NK, met ondersteuning vanuit het NTB bondsbureau, in eigen beheer te organiseren.

“We vinden het belangrijk dat er een stayerkampioenschap is dit jaar, dus hebben we besloten het NK zelf te organiseren. Het Bikepark in Sittard is voor ons een mooie keuze omdat het een afgesloten en overzichtelijk parkoers is, waardoor we met minder vrijwilligers af kunnen dan op een openbaar parkoers”, vertelt Van der Smissen die van 2009 tot en met 2012 en in 2014 samen met Ad Schoonderbeek, Frank van Laere en John Raadschelders (2009), het NK duathlon in Tilburg organiseerde.

Het NK in Sittard heeft aparte startseries voor elite (m/v) en junioren (m/v) over 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5km lopen (stayeren toegestaan). Ook is er een wedstrijd voor jeugd (2,5 km lopen – 10 km fietsen – 1,25 km lopen), die tevens de openingswedstrijd wordt van het Jeugd- en juniorencircuit 2023.

Het Jeugd- en Juniorencircuit bestaat daarmee voorlopig uit drie wedstrijden (NK triathlon sprint, NK aquathlon en NK duathlon) en we hopen daar op korte termijn nog twee of maximaal drie wedstrijden aan toe te kunnen voegen.

De inschrijving voor het NK in Sittard opent binnenkort

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer