NK duathlon sprint 2024 terug in Sittard-Geleen

Tom Dumoulin Bikepark op zaterdag 30 maart locatie voor kampioenschap

Het NK duathlon sprint voor elite, neosenioren en junioren keert in 2024 terug in Sittard-Geleen. Dit NK werd in 2023 door het bondsbureau in samenwerking met multisportcoördinator Armand van der Smissen georganiseerd, en deze opzet krijgt aankomend seizoen een vervolg. Het NK vindt plaats op zaterdag 30 maart 2024.

Het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen is op paaszaterdag weer het decor voor het kampioenschap. “Het NK is vorig jaar goed ontvangen door deelnemers en toeschouwers en we blijven het belangrijk vinden dat er een stayerkampioenschap voor duatleten plaatsvindt in Nederland”, aldus Christie Brouwer. “Het draaiboek ligt er, en het bikepark in Sittard is een geschikte locatie omdat het een afgesloten en overzichtelijk parkoers is waardoor we minder vrijwilligers nodig hebben dan voor een wedstrijd op een openbaar parkoers.”

Het NK in Sittard heeft aparte startseries voor elite (m/v) en junioren (m/v) over 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5km lopen (stayeren toegestaan). Ook is er een wedstrijd voor jeugd (2,5 km lopen – 10 km fietsen – 1,25 km lopen), die de openingswedstrijd wordt van het Jeugd- en juniorencircuit 2024.

Meer informatie over het programma en de inschrijving volgt binnenkort.

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer