NK/AGK-kalender aangevuld met Amsterdam en Oss

AGK naar hoofdstad, NK crossduathlon in Brabant

We hebben weer twee kampioenschappen aan de kalender voor 2023 toe kunnen voegen. Het AGK (agegroupkampioenschap) over de standaard afstand gaat op zondag 11 juni naar TriAmsterdam. Oss is op zondag 22 oktober tijdens de Maasdijk Crossduathlon het decor voor het NK en AGK crossduathlon.

Het kampioenschap voor agegroups in Amsterdam vindt op dezelfde dag plaats als het NK Sprint in Weert, maar dat kampioenschap trekt over het algemeen een andere doelgroep. Alle startseries over de standaardafstand tellen mee voor het AGK en alle atleten met de Nederlandse nationaliteit komen in aanmerking voor de titels. De inschrijving is inmiddels geopend.

De organisatie in Amsterdam kijkt alvast uit naar juni. “Het is prachtig dat we zo’n grote kampioensrace in onze hoofdstad kunnen organiseren”, aldus organisator Jefry Visser. “Racen in de hoofdstad is een onvergetelijke ervaring tussen stad en natuur en daarnaast zal het publiek – zoals altijd in Amsterdam – rijen dik staan om de atleten naar de finish te schreeuwen.”

Klik hier voor meer informatie

Nederlandse Triathlon Bond

De Maasdijk Crossduathlon is een jonge wedstrijd met ambities. De inschrijving voor het NK/AGK crossduathlon op zondag 22 oktober opent op 22 april. De afstand voor senioren is 6 km lopen, 16 km mountainbiken en 4 km lopen. Voor junioren is dat 3,6 km. lopen, 10 km. mountainbiken en 2,3 km. lopen .

Motorcircuit De Witte Ruijsheuvel, dat ook wordt gebruikt voor de internationale Grand Prix Motorcross, is het strijdtoneel voor het NK in Oss. Naast het circuit ligt een bos waar op verschillende ondergronden wordt gefietst en gelopen. Door fly-overs en tunnels te gebruiken passen de loop- en fietsrondes in een compact gebied en de wedstrijd is daardoor voor de supporters goed te volgen. Foto: Marco van Rooijen

Klik hier voor meer informatie

 

Verder zijn er gesprekken gaande over een potentiële mogelijkheid voor de organisatie van het NK/AGK duathlon. We hopen hier zo snel mogelijk meer nieuws over te hebben.

Klik hier voor meer informatie over deelname aan nationale kampioenschappen. De informatie op deze pagina wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Een groot aantal NK’s voor 2023 is hiermee nu ingevuld. Voor nog niet toegekende kampioenschappen kunnen organisaties nog tot uiterlijk 1 februari hun belangstelling kenbaar maken. Bekijk hier het handboek voor NK-organisaties 

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer