Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Gerda Sollie en Sanne van der Meer bieden luisterend oor bij grensoverschrijdend gedrag

Sanne van der Meer en Gerda Sollie zijn de nieuwe vertrouwenspersonen voor leden van de NTB. Een vertrouwenspersoon kan iemand die grensoverschrijdend gedrag heeft ervaren in een vertrouwelijk gesprek een luisterend oor bieden en eventueel advies over vervolgmogelijkheden geven. Ook kunnen zij melders en beklaagden bijstaan tijdens eventuele opvolging.

Sanne en Gerda zijn opgeleid bij een door de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen geaccrediteerde instelling, hebben bij het Centrum Veilige Sport Nederland van NOC*NSF een aanvullende opleiding tot Vertrouwenspersoon in de Sport gevolgd en zijn zelf al jarenlang actief in de triathlonsport.

Gerda Sollie studeerde in het verleden dierengeneeskunde en haalde in 2015 haar bachelor psychologie. Ze is vertrouwenspersoon bij de Nijmeegse Studenten Triathlonvereniging Trion, drie protestantse kerkgenootschappen en vanaf dit jaar dus ook bij de Nederlandse Triathlon bond. Ze sport iedere dag en doet mee aan triathlon- en hardloopwedstrijden.

“Ik heb mij aangemeld als vertrouwenspersoon omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich in een organisatie veilig moet kunnen voelen. Als een persoon zich niet veilig voelt in een bepaalde situatie binnen de vereniging, is het van belang dat hij/zij terecht kan bij een vertrouwenspersoon. Het gaat hierbij om het ervaren van ongewenst gedrag zoals pesten, agressie, intimidatie – al dan niet seksueel – en discriminatie. Ik hoop als vertrouwenspersoon een bijdrage te leveren aan een fijne organisatie.”

Gerda Sollie is bereikbaar via gerda.sollie@triathlonbond.nl of 06-36326712

Nederlandse Triathlon Bond

Sanne van der Meer is getrouwd met triathloncoach Edo van der Meer, moeder van twee kinderen, triatleet en werkzaam in de jeugdhulpverlening.

“Vanuit mijn achtergrond in de hulpverlening, waarin ik veel te maken heb gehad met mensen die ‘onveiligheid’ mee hebben gemaakt, denk ik een mooie bijdrage te kunnen leveren als vertrouwenspersoon. Ik vind het belangrijk dat iedereen plezier kan beleven aan sport, of je nu beginner bent of topsporter. Soms gebeuren er op je club of daarbuiten dingen die dat plezier in de weg staan. Denk hierbij aan pesten, agressie, seksuele intimidatie, dopinggebruik of discriminatie. Het overkomt jezelf of je ziet dat een ander iets meemaakt. Als dat zo is dan hoop ik dat mensen mij weten te vinden als vertrouwenspersoon. Ik bied een luisterend oor en hoop bij te dragen aan een oplossing, waarbij alle gesprekken met mij strikt vertrouwelijk zijn.”

Sanne van der Meer is bereikbaar via sanne.vandermeer@triathlonbond.nl of 06 -52441176

Naast deze twee vertrouwenspersonen, heeft de NTB, in de persoon van Roel de Krijger, sinds april 2023 ook een integriteitsmanager. Waar de vertrouwenspersonen een luisterend oor bieden en eventueel kunnen doorverwijzen voor hulp, kan De Krijger helpen officieel melding te doen. Hij is bereikbaar op via meldpuntintegriteit@triathlonbond.nl of telefonisch op 06 38755727.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende rollen en werkwijzen van de integriteitsmanager en de vertrouwenspersonen.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer