Nieuw MyLaps tijdsregistratiesysteem voor triathlons

ChampionChip wordt vervangen door ProChip

MyLaps stopt met ingang van 2023 met de tijdwaarneming met de gele, groene en witte (Champion) Chip. Daarvoor in de plaats gaat het bedrijf verder met de ProChip.

ProChip is een actieve chip. Na activering door het systeem zendt de chip constant zijn signaal. Hierdoor is de registratie beter en meer accuraat. Vooral met hoge snelheid kan dat belangrijk zijn. Daarnaast kan deze chip door zijn waterdichte behuizing zeer goed gebruikt worden in het water. De matten zijn vervangen door lussen (eventueel verwerkt in een smalle mat). Het systeem is bovendien eenvoudig te vervoeren en te bedienen.

Organisaties

Organisaties die hun inschrijving via mijntriathlonNL laten lopen, hoeven zich geen zorgen te maken over de omschakeling; we zijn al bezig om het systeem aan te passen aan de nieuwe MyLaps chips. Organisaties die volgend jaar gebruik maken van de Prochips voor de tijdsregistratie kunnen dat straks aangeven zoals ze dat gewend waren te doen met de gele en de groene chips. Bij de inschrijving zal er dan 4 euro voor het huren van een Prochip in rekening worden gebracht bij de deelnemers. Uiteraard staat het organisaties te allen tijde vrij om gebruik te maken van andere systemen ten behoeve van tijdregistratie.

Deelnemers

MyLaps gaat er in principe van uit dat alle deelnemers een chip zullen huren bij de organisatie, maar in overleg met MyLaps kan een organisatie er ook voor kiezen om het gebruik van eigen Prochips door deelnemers toe te staan (net zoals dat met de huidige gele en groene chips werkt).

Een ProChip (met een abonnement voor 1,2 of 5 jaar) kan worden aangeschaft via de website van MyLaps, maar is dus niet per se nodig. Triatleten die wel een eigen Prochip hebben kunnen de chip als ‘rode chip’ koppelen in het gebruikersaccount op mijntriathlonNL.

Organisaties die vragen hebben over de nieuwe chips kunnen mailen naar de accountmanager voor organisaties: pau.lin.kho@mylaps.com Organisaties die vragen hebben over het gebruik van de nieuwe chips in mijntriathlonNL kunnen mailen naar evenementen@triathlonbond.nl of tijdens kantooruren bellen met  het bondsbureau: 085-0701800.

Voor overige vragen m.b.t. het gebruik van MyLaps chips, klik hier.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer