Negen Nederlanders op EK supersprint en mixed teamrelay

Atleten kunnen zich via halve finales plaatsen voor finale op zaterdag

Balıkesir, gelegen in het noordwesten van Turkije, is van vrijdag tot en met zondag het decor voor het Europees kampioenschap supersprint en mixed team relay. In de individuele wedstrijden komen in totaal negen Nederlanders aan de start.

De elite, beloften en junioren beginnen het EK in Balıkesir vrijdag met de halve finales supersprint triathlon, waarin de beste atleten zich kunnen plaatsen voor de A- of B-finale op zaterdag. Vanwege de warmte in Turkije, waar het bijna veertig graden is, zijn de afstanden van de halve finales ingekort en nu gelijk aan die van de finales: 270 meter zwemmen, 8km fietsen en 1,7 km lopen.

Richard Murray en Rani Škrabanja (elite), Mitch Kolkman, Barbara de Koning en Marit van den Berg (beloften) komen in actie in de gecombineerde elite-/beloftewedstrijden. Kolkman (foto) was vorig jaar op het EK in Olsztyn met zijn vierde plaats bij de beloften dichtbij een medaille en ook Barbara de Koning was in Polen, in dezelfde categorie bij de vrouwen, goed voor een top tien-notering.

Bij de junioren vertegenwoordigen Rick van der Knaap, Joran Stobbe, Aniek Mars en Sonja de Koning Nederland. Na de halve finales op vrijdag, staan op zaterdag de A- en B-finales op het programma. Het EK wordt op zondag afgesloten met de mixed team relays voor elite/U23 en junioren.

Klik hier voor de livestream

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN PROGRAMMA
Lees volgend artikel

Diede Diederiks twee keer podium in WK Xterra

Diede Diederiks is vorig weekend tweede en derde geworden tijdens het WK Xterra. Donderdag won ze zilver tijdens de shorttrack wedstrijd, zaterdag liep ze naar het brons in de ... Lees meer