Nederlandse junioren missen finale in Caorle

Mogelijk één quotaplek voor WK in Hamburg

Het is de Nederlandse deelnemers aan de Europe Triathlon Junior Cup in Caorle niet gelukt om zich direct te plaatsen voor het WK. Met een finaleplaats in Italië waren ze daar zeker van geweest.

Om zich te plaatsen voor de finale in Caorle moesten atleten in de halve finale bij de eerste zeven (jongens) en de eerste negen (meisjes) eindigen. Aniek Mars kwam met haar 11e plek het dichtste bij in de tweede halve finale. Sonja Koning finishte in dezelfde heat als 17e. Joran Stobbe en Sem Lazaroms eindigden respectievelijk als 13e en 19e in halve finale 1. Rick van der Knaap en Justin Steenkamp bleven respectievelijk op een 16e en 25e plek steken in de tweede halve finale. Merel Veltman was niet fit genoeg om te starten.

De wedstrijd in Caorle was door World Triathlon aangewezen als kwalificatiemoment voor het WK junioren in Hamburg in juli. Normaal is het EK het kwalificatiemoment, maar omdat de Europese titelstrijd na het WK plaatsvindt, heeft Europe Triathlon de wedstrijd in Caorle aangewezen als alternatief.

Een plek in de finale was voorwaarde voor een directe quotaplek voor het WK. “Er zijn op het WK voor Europa 34 slots, dat betekende 30 plaatsen in de finale plus de vier snelste atleten uit de semi-finals. Daarnaast mogen er maximaal drie atleten per land meedoen. De lijst moet nog opgeschoond worden, maar volgens onze berekeningen zou dat betekenen dat we bij de meisjes 1 quotaplek op het WK hebben behaald”, aldus pathwaymanager Marcel ten Wolde.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer