Nederlandse agegrouptitels voor Sandra Wassink en Bram Smit

Medailles voor agegroups vanaf 20 jaar

Sandra Wassink en Bram Smit hebben zaterdag in Hardenberg de Nederlandse overall agegrouptitels over de standaard afstand veroverd.

Waar in het verleden alleen sprake was van een apart kampioenschap voor masters (atleten van 40 jaar en ouder) werd tijdens de Dion Triathlon van Hardenberg voor het eerst gestreden om agegrouptitels in categorieën van 5 jaar vanaf 20+.

Sandra Wassink (V45), die later op de dag ook nog in actie kwam tijdens de ‘Wim van den Broek-series’ in Holten, nam tijdens het zwemmen meteen een voorsprong en stond die niet meer af. Zij finishte uiteindelijk met bijna tweeënhalve minuut voorsprong op Hilly Panjer (V50). Vera Paarhuis (V20) legde overall beslag op de derde plek.

Bram Smit (M25) was de sterkste bij de mannen. Smit legde de basis voor zijn overwinning tijdens het fietsen en had uiteindelijk 4 minuten en 50 seconden voorsprong op Bryan van Rutten (M25) . Dirk Wijnalda (M45) legde overall beslag op de derde plek.

De titels in de verschillende agegroupcategorieën waren voor:

 

V20 Vera Paarhuis

V40 Colette Gomez

V45 Sandra Wassink

V50 Hilly Panjer

V55 Ida Oosterbroek

V60 Ingrid Haas

 

M25 Bram Smit

M30 Jurrien Voor in ’t Holt

M35 Stefan Jansen

M40 Ferdinand Oldeman

M45 Dirk Wijnalda

M50 Richard de Groot

M55 Michel Elshof

M60 Peter Simons

M65 Herman Aalberts

M70 Frits Riemersma

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer