Nederlanders in Multisport Kampioenschap Menen

Menen strijdtoneel voor EK aquathlon, triathlon en aquabike (middenafstand)

Nederland wordt van vrijdag tot en met zondag door 34 Nederlanders (elite-, para- en agegroupatleten) vertegenwoordigd op het WK Multisport in het Belgische Menen. Op het programma staan aquathlon, triathlon en aquabike.

De deelnemers aan de aquathlon trappen op vrijdag het EK bij de zuiderburen af. In de elitewedstrijden (1000m zwemmen en 5 km lopen) starten Roel Kwaaitaal, Stijn Jansen, Deborah Wissink (herstellende van een valpartij in Embrun) en Eva Cornelisse. Bij de beloften komen Silke de Wolde (foto) en Mats Keulstra in actie, terwijl Sem Lazeroms en Merel Veltman ons land vertegenwoordigen bij de junioren. De Wolde, eerder dit jaar zevende op het wereldkampioenschap aquathlon op Ibiza en vorig jaar derde in Samorin, lijkt de grootste Nederlandse kanshebber op een medaille in Vlaanderen.

Nederlandse Triathlon Bond

Op zondag staat in Menen het EK triathlon over de middenafstand (1900 m zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen) op het programma. Diede Diederiks, Milan Brons (foto) en Robert de Korte vormen de Nederlandse inbreng in de elitewedstrijd. Diederiks, onlangs nog winnares van de Ironman 70.3 Gdynia in Polen, en Brons, in voorbereiding op het EK in Almere, zullen ongetwijfeld proberen een gooi te doen naar een topklassering. Sander Koomen en zijn gids Daaf Plomp maken in de PTVI-klasse hun debuut op een EK over de middenafstand.

In totaal 25 agegroupers reizen af naar België voor het EK Multisport. Zes van hen komen uit in de aquathlon, elf op de triathlon en acht op zondag in de aquabike (1900 meter zwemmen en 90 km fietsen).

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer