Nationale Vrijwilligersprijzen 2023

Op zoek naar jouw verhaal

Foto: Tim Buitenhuis
Foto: Tim Buitenhuis

Onze sport wordt gemaakt en gedragen door vrijwilligers, zowel bij verenigingen, wedstrijden als op andere evenementen. Zonder jullie dankbare werk zou de sport er heel anders uit zien. Iedere vrijwilliger heeft een verhaal en Vrijwilligerswerk Nederland heeft onder andere samen met de Nederlandase Loterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een mooie actie opgezet.

Wat is jullie verhaal?
Alle organisaties van Nederland kunnen tot en met 28 februari meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023. Daarvoor is Vrijwilligerswerk Nederland op zoek naar verhalen die typisch zijn voor vrijwilligerswerk; anekdotes die raken en mensen aangrijpen. Dit jaar zijn de Nationale Vrijwilligersprijzen dus op zoek naar jullie verhalen. Vertel wat jullie aangrijpt in jullie vrijwilligerswerk. Wat maakt wat jullie doen zo mooi?

Verhalen die raken en mensen aangrijpen
Er is een hoofdprijs van €15.000 en daarnaast wordt met zes genomineerden een professionele reportage of videoportret opgenomen. Van de zes genomineerden krijgen er vijf naast het videoportret ook een geldbedrag van €2.000. Tevens maken 80 inzendingen kans op €750.

De selectiecommissie kijkt naar de emotie, klein en groot. Welk verhaal gaat onder de huid zitten en wat raakt de deelnemer (én de vrijwilliger!) in het vrijwilligerswerk. De commissie selecteert op de kwaliteit van het verhaal en niet op de kwaliteit van het filmpje.

Hoe meld je je organisatie aan?
Tot en met 28 februari 2023 kun je je video insturen door te whatssappen naar nummer 06 8351 5082 of te mailen naar vrijwilligersprijzen@nov.nl. Via WeTransfer is het ook mogelijk.

Op deze website is meer informatie te vinden over de actie.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer