Kwalificatie voor EK clubteams in Eijsden

Spectaculaire teamrelay voor senioren en jeugd/junioren

Mixed Team Relay Eijsden

Op zondag 31 mei is de 043 Triathlon in Eijsden het decor voor een gemengde teamestafette die voor zowel volwassenen, als voor jeugd en junioren fungeert als kwalificatiewedstrijd voor het EK voor clubteams. Met een drietal startseries is er die dag voor iedereen die de snelheid, de spanning en het teamgevoel van deze nog jonge – en dit jaar voor het eerst Olympische – triathlondiscipline wil ervaren, een passend aanbod.

Mixed Team Relay Eijsden

Bij de mixed teamrelay leggen teams – bestaande uit twee mannen en twee vrouwen – in estafettevorm vier keer een supersprinttriathlon (300 meter zwemmen, 6 km fietsen en 1,5 km hardlopen) af. De startvolgorde is altijd ‘vrouw – man – vrouw – man’.

Teams die bestaan uit leden van allemaal dezelfde vereniging maken in Eijsden bovendien kans op kwalificatie voor het ‘EK Mixed Relay Clubs’ op 10 oktober in Alhandra (Portugal). Twee seniorenteams en één juniorenteam kunnen zich namens Nederland plaatsen voor deze Europese titelstrijd.

De uitslag in Eijsden is leidend voor kwalificatie voor het EK in Portugal.
In een EK-kwalificatie startserie (senioren) en binnen de startserie die onderdeel is van het Forte Jeugd- en juniorencircuit (junioren) zal deze strijd gestreden worden. Daarnaast wordt in het Jeugd- en juniorencircuit gestreden om een flinke hoeveelheid punten voor het verenigingsklassement. Daar wil je met je hele vereniging bij zijn en aan mee doen!

De inschrijving voor boven genoemde series opent binnenkort. Online zullen dan ook de precieze spelregels gepubliceerd worden.

Open serie
De organisatie in Eijsden organiseert daarnaast een ‘open serie teamrelay’, waarin gelegenheidsteams, bedrijventeams, familieteams en andere liefhebbers kunnen meegenieten van het spektakel dat een teamrelay biedt. De samenstelling van de teams in deze serie is naar keus van het team (vier mannen, vier vrouwen, of een mix van atleten).

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer