Maya Kingma negende in WTCS-race Cagliari

Richard Murray niet hersteld van valpartij

Maya Kingma heeft na haar enkelblessure een mooie rentree gemaakt in de World Triathlon Championship Series-race in het Italiaanse Cagliari. In de door Georgia Taylor-Brown gewonnen wedstrijd eindigde Kingma op de negende plek.

Kingma zat als vanouds tijdens het zwemmen meteen mee van voren. Na 1500 meter zwemmen kwam ze met Vittoria Lopes, Summer Rappaport en Cassandre Beaugrand voor in de groep uit het water.

Eenmaal op de fiets maakte Kingma deel uit van de eerste groep, terwijl Barbara de Koning, die als 24e uit het water kwam, de aansluiting miste. Die eerste groep viel na een valpartij van de Belgische Claire Michel uit elkaar en Kingma bleef met nog tien atletes, onder wie Taylor Knibb, Emma Lombardi en de latere winnares Taylor-Brown, vooraan over.

Zij begonnen gezamenlijk aan de afsluitende tien kilometer lopen, waarin Taylor-Brown zich uiteindelijk het sterkst toonde. Emma Lombardi finishte als tweede en Taylor Knibb als derde. Kingma eindigde als negende en de pas 19-jarige De Koning finishte op de 40e plaats.

Kingma was na afloop tevreden met haar top tien-notering. “Het streven was de top vijftien, dus dan is dit zeker goed. Ik zat constant van voren en het lopen viel me na mijn blessure zeker niet tegen.”

Bij de mannen was de overwinning voor de Brit Alex Yee. Landgenoot Jonathan Brownlee legde beslag op de tweede plek, terwijl de Braziliaan Manoel Messias verrassend als derde eindigde. Richard Murray, sinds dit seizoen uitkomend voor Nederland, had na zijn valpartij tijdens het looponderdeel van de Super League Triathlon in Toulouse, nog te veel last van zijn ribben en kwam niet aan de start.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer