Weekend wrap-up: Marlene de Boer wint IM 70.3 Cork, Niek Heldoorn tweede in Embrunman

Van den Bergh, De Leeuw, De Hooge en Metz op agegrouppodia IM

Naast het Test Event in Parijs kwamen er atleten in actie in onder andere Frankrijk, Ierland en Denemarken. Niek Heldoorn opende een lang wedstrijdweekend op dinsdag met een tweede plaats in de Embrunman. Marlene de Boer schreef dit weekend haar eerste profzege op haar naam in de 70.3 IM van Cork. Olaf van den Bergh, Julia de Leeuw, Heleen de Hooge – bij de Vaate en Floor Metz namen dit weekend plaats op het podium in de Ironmans van Vichy, Kopenhagen en Cork – waar geen profcategorieën waren.

Niek Heldoorn tweede in Embrunman

De grote wedstrijden begonnen deze week al voor het weekend. Niek Heldoorn werd dinsdag tweede tijdens de Embrunman in Frankrijk. De hele triathlon met een fietsparcours dat acht kilometer langer is én maar liefst 5000 hoogtemeters telt staat bekend als één van de zwaardere wedstrijden van het jaar. Vorig jaar wist Heldoorn de wedstrijd nog te winnen, dit jaar stond hij op het een na hoogste treetje naast de winnaar; de Fransman Arthur Horseau.

Marlene de Boer schrijft eerste profzege op haar naam

Marlene de Boer heeft op zondag in het Ierse Cork haar eerste profzege op haar naam geschreven. In eerste instantie had de wedstrijd op zaterdag plaatsgevonden, maar door een storm werd de wedstrijd last-minute verplaatst naar zondag. De Boer – die al vaker podia behaalde in de overall agegroup – was met vier minuten voorsprong op de nummer twee (de Britse Abigail Bedwell) goed voor het goud. Dieuwertje Bax werd in dezelfde wedstrijd vierde.

Op de hele afstand in de Ierse stad wist Heleen de Hooge – Bij de Vaate (AG 45-49) overall te winnen in de agegroupwedstrijd in een tijd van 9 uur en 39 minuten. Floor Metz (AG 25-29) werd daar bijna een uur achter derde.

Marlene de Boer schrijft eerste profzege op haar naam

Olaf van den Bergh derde in IM Kopenhagen

Olaf van den Bergh is in de Ironman van Kopenhagen derde overall geworden. De atleet – die met een 63e zwemtijd en 18e fietstijd niet direct op koers lag voor een medaille – liep met een marathon van 2 uur en 42 minuten (tweede looptijd) naar de derde plek. Hij kwam uiteindelijk een kleine tweeënhalve minuut achter de winnaar binnen en had slechts een paar seconden voorsprong op de nummer vier.

Julia de Leeuw tweede in IM Vichy

Het Franse Vichy was op zondag het strijdtoneel voor de halve én hele Ironman. Julia de Leeuw werd tweede agegrouper overall (1e AG 30-34) op de hele afstand in een tijd van 12 uur en 28 minuten. Ze zette de derde fietstijd neer op het parcours dat ruim 2500 hoogtemeters kent. Bij de mannen kwam Folkert Oostra zeventien seconden tekort voor het overall podium in de wedstrijd. Hij werd vierde (1e AG 30-34).

Julia de Leeuw tweede in IM Vichy
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer