Lancering van ‘de sterke NTB jeugdvereniging’

‘Ik zit op triathlon’: plezier als basis

Mooie opkomst tijdens informatie- en inspiratieavond over NTB-visie op jeugdtriathlon

Bijna 20 NTB-verenigingen die actief met jeugdtriathlon bezig zijn (al langer of sinds kort), waren vorige week aanwezig bij een informatie- en inspiratieavond over jeugdtriathlon. Dat is ruim 75% van totaal aantal clubs die jeugd de mogelijkheid bieden om ‘op triathlon’ te gaan.

Met elkaar is nagedacht over de ingrediënten die nodig zijn om een jeugdafdeling succesvol te maken.  Namens de NTB presenteerden Berteke de Jong en Marcel ten Wolde de NTB-visie op jeugdtriathlon. Hoe ziet een sterke jeugdvereniging eruit en op welke manier wordt vorm en inhoud gegeven aan een mooi, passend triathlonaanbod voor kinderen?

Ook werd een online ‘platform’ gelanceerd, waar de bij jeugd betrokken verenigingen elkaar kunnen vinden. Kennis delen, ervaringen uitwisselen, vragen stellen en elkaar inspireren wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. De verenigingen worden daarnaast uitgedaagd hun eigen jeugdafdeling in kaart te brengen en deze stap voor stap verder te ontwikkelen.

Verenigingen die ook aan de slag willen met jeugdactiviteiten kunnen voor ondersteuning bij de opstart contact opnemen met de NTB jeugdcoördinator Berteke de Jong.

Met enige regelmaat worden via de NTB-mediakanalen updates gegeven van de ontwikkelingen. Zeker op de momenten dat er iets te vieren valt. En het eerste feestje is al op komst; daarover snel meer!

Plezier als basis: alle jeugdverenigingen ontvingen een speldobbelsteen, voor urenlang trainplezier
Plezier als basis: alle jeugdverenigingen ontvingen een speldobbelsteen, voor urenlang trainplezier
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer