Klamer, Murray en Hillebregt actief in Sunderland

Maya Kingma mist WTCS-race vanwege ziekte

Rachel Klamer, Richard Murray en Donald Hillebregt komen zaterdag aan de start van de voorlaatste wedstrijd van de World Triathlon Championship Series (WTCS) in Sunderland. Maya Kingma, die voor het eerst sinds bijna twee maanden weer in actie zou komen, meldde zich ziek af voor de race in Groot-Brittannië. In Sunderland staat zondag ook een Mixed Team Relay op het programma.

De race in Sunderland is nieuw in de WTCS en vervangt Leeds dat het afgelopen decennium een vaste waarde was op de kalender. In Sunderland, gelegen aan de oostkust van Engeland, staat een sprinttriathlon op het programma en wordt er gezwommen in de Noordzee. Het is de zesde en voorlaatste wedstrijd van de World Triathlon Series 2023. Na Sunderland volgt alleen nog de finale in het Spaanse Pontevedra.

Maya Kingma is met haar 29ste plek de best genoteerde Nederlandse in de stand om het wereldkampioenschap, maar zij meldde zich woensdag af wegens ziekte. “Het is een behoorlijk slechte timing, zowel voor de teamrelay en natuurlijk voor mijn eigen WK-stand. Ik baal heel erg want ik keek er erg naar uit om weer te racen”, laat Kingma weten.

Rachel Klamer (foto) steeg, na de twaalfde plek die ze behaalde op het WK supersprint in Hamburg bijna twee weken geleden, 22 plaatsen op de ranking en staat nu 36ste in het tussenklassement. Haar man Richard Murray staat op de 55ste plek. Donald Hillebregt lukte het nog niet om punten te verzamelen voor het WK.

De mannen gaan zaterdag om 15.00 uur Nederlandse tijd van start, de vrouwen beginnen om 16.35 uur aan hun race. De mixed team relay, met Murray, Klamer, Mitch Kolkman en Aniek Mars namens Nederland, staat zondag om 14.15 uur gepland.

 

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer