Klamer en Van Egdom blikvangers in Holten

Atleten zwaaien Wim van den Broek uit

Holten is vrijdag en zaterdag het decor voor internationale topwedstrijden en een omvangrijk programma voor breedtesporters. De 36e editie van de Triathlon Holten is tevens de laatste wedstrijd voor Wim van den Broek die meer dan veertig jaar als speaker actief was in nationale en internationale wedstrijden.

Een grote groep Nederlandse atleten, van jonge talenten tot olympiërs, doet op vrijdag en zaterdag mee aan de Junior European Cup en de Premium European Cup. Blikvanger bij de vrouwen is Rachel Klamer, de nummer vier van de Olympische Spelen in Tokio, die met nummer 1 van start gaat. De Triathlon in Holten is een thuiswedstrijd voor de uit het Overijsselse Beuningen afkomstige Klamer. Ze debuteerde in 2009 in Holten met een zilveren medaille op het EK voor junioren en is zesvoudig winnaar van de ETU Cup-triathlon.

Ook dit jaar behoort Klamer, die herstellende is van een loopblessure, tot de favorieten. De Nederlandse is in Holten in het gezelschap van maar liefst dertien landgenotes, onder wie kersvers Nederlands kampioen Robin Dreyling, Quinty Schoens,  Rani Škrabanja, Silke de Wolde en Marit van den Berg.

Bij de mannen zijn de ogen gericht op Nederlands kampioen Jorik van Egdom die vorig jaar in Tokio in de mixed teamrelay goed was voor de vierde plek. In totaal doen er dertien Nederlanders mee in de eliterace, onder wie Mitch Kolkman, afgelopen zondag actief in de mixed teamrelay in Montreal, Nederlands beloftenkampioen Victor Goené en Gjalt Panjer.

Luna de Bruin gaat op vrijdag met startnummer 1 van start in de wedstrijd voor junioren. Een week geleden was ze goed voor de vijfde plek op het wereldkampioenschap voor junioren en ook in Holten behoort De Bruin tot de favorieten. Niels van Lanen, 20ste op het WK in Montreal, voert de Nederlandse deelnemers aan bij de juniorenmannen.

Afscheid Wim van den Broek

Holten staat dit weekend ook in het teken van het afscheid van Wim van den Broek. De journalist uit Oud Gastel, waar zelfs een plein naar hem is vernoemd, voorzag de afgelopen veertig jaar triathlons in Nederland en daarbuiten van zijn deskundige commentaar en verwelkomde talloze atleten aan de finish. In Holten was hij 25 keer van de partij.

Speciaal voor het afscheid van Van den Broek zijn in Holten twee speciale ‘Wim van den Broek-startseries’ aan het programma toegevoegd. Vele (top)atleten (van weleer) komen voor Wim (nog een keer) in actie. Op de startlijst staan onder anderen Jan van der Marel, Cora Vlot, Marijke Zeekant, Mark Koks, Syb van der Ploeg, Frank Heldoorn (samen met zoon Niek), Ingrid van Lubek en Jetze Plat.

 

Afscheid Wim van den Broek

Deelnemers

Elitemannen: Mitch Kolkman, Jorik Van Egdom, Victor Goené, Gjalt Panjer, Joey Van ’t Verlaat, Jesse Cuijpers, Dorian Horsten, Hugo Jan Bosscher, Lucas Goené, Stijn Jansen, Roel Kwaaitaal, Olaf Jan Bosscher, Simon Den Braber.

Elitevrouwen: Rachel Klamer, Quinty Schoens, Rani Skrabanja, Marit Van Den Berg, Silke De Wolde, Robin Dreyling, Kim Van ’t Verlaat, Eva Cornelisse, Maaike Vooren, Anna Witteveen, Joyce Caro, Deborah Wissink, Kim Groeneveld, Romy Spoelder.

Juniormannen: Niels Van Lanen, Hidde Mollee, Ivor Feunekes, Joran Stobbe, Rick Van Der Knaap, Rens Van Beek, Mats Keulstra, Sem Lazaroms, Julian Broodman, Justin Steenkamp, Noel Sterk.

Juniorvrouwen: Luna De Bruin, Sonja De Koning, Merel Veltman, Aniek Mars, Femke Scheepers, Meike Regeling, Kyanie Blom.

Deelnemers

Programma

Vrijdag

19.30 uur: Europe Triathlon Junior Cup mannen
20.15 uur: Europe Triathlon Junior Cup vrouwen

Zaterdag

12.00 uur: Europe Triathlon Premium Cup mannen
13.00 uur: Europe Triathlon Premium Cup vrouwen

 

Startlijsten junioren Startlijsten elite Website Holten
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer