Kijani en VZC Veenendaal winnen eredivisiewedstrijd Leiderdorp

Eva Cornelisse en Gjalt Panjer individueel de sterkste

In Leiderdorp werd op zondagmiddag de derde wedstrijd van de eredivisie georganiseerd. Na de Team Time Trial in Almere en de Olympische afstand in Rotterdam stond er ditmaal een sprinttriathlon op het programma.

Al vanaf het begin was het duidelijk dat de vrouwenwedstrijd in Leiderdorp uitgevochten zou worden tussen Kijani en TV Almere. Maaike Vooren leidde samen met Kijani teamgenoot Eva Cornelisse na 750 meter zwemmen. Zij werden vergezeld door de Almeerse vrouwen Luna de Bruin, Merel Veltman en Robin Dreyling. Op de fiets wist Cornelisse het verschil te maken door weg te rijden van de vier andere vrouwen. Dreyling en Vooren konden de sprong maken waardoor een kopgroep ontstond van drie. Veltman en De Bruin volgden daarachter op een kleine 40 seconden. Een grotere groep, met onder meer Marit van den Berg, Astrid van Couwelaert, Anna Witteveen en Romy Spoelder kwamen daar weer 20 seconden later achteraan.

Dreyling kwam als eerste uit de tweede wisselzone, maar het was Cornelisse die na een kilometer de leiding overnam en zonder zorgen de winst kon veiligstellen. Vooren zakte wat terug en werd bijgehaald door Van den Berg en Van Couwelaert die de eerste en tweede looptijd neerzetten. Luna de Bruin schoof na het fietsen op en werd uiteindelijk tweede. Van den Berg pakte het brons. In het klassement betekende dit dat Kijani Beesd er vandoor ging met de winst. Zij hadden aan een eerste, vijfde en negende plek genoeg. TV Almere moet genoegen nemen met de tweede plaats na al twee keer gewonnen te hebben dit seizoen. Het podium was compleet met Hellas Utrecht op de derde plek.

Nederlandse Triathlon Bond

VZC Veenendaal onverslaanbaar

VZC Veenendaal ging samen met TV Dordrecht als favoriet naar Leiderdorp toe, en beide teams wisten de verwachtingen waar te maken. De wedstrijd werd na het zwemmen al enigszins bepaald. Menno Koolhaas zette als eerst voet aan wal, gevolgd door Gjalt Panjer, Nick van Ingen en Jesse Cuijpers. De atleten vooraan vormen – ondanks een kleine voorsprong van een aantal atleten na het zwemmen – een kopgroep van ruim tien atleten met hierin ook Jorik van Egdom en teamgenoot Victor Goené en de broertjes Muller uitkomend voor TV Dordrecht. Groningen verraste met een aantal atleten in de eerste groepen, waardoor ze zich kunnen mengen in de strijd voor een podiumplaats.

Het waren Koolhaas en Panjer die de leiding namen tijdens de vijf kilometer lopen. Panjer wist er al snel vandoor te gaan, waarna Koolhaas enkel kon volgen. Hij werd op de hielen gezeten door de – overigens enige – man van EDO Sports Maastricht: Joran Driesen. Met een looptijd van 15:22 wist Panjer de winst binnen te slepen. Zilver was er voor Koolhaas, Driesen werd derde voor Van Egdom die net tekort kwam voor het podium. Ondanks dat de laatst meetellende man van VZC-Veenendaal 38e werd was het voldoende voor de derde winst op rij in de eredivisie. TV Dordrecht werd opnieuw tweede en TriTeam Groningen werd derde in de teamuitslag.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer