Teamcompetities Triathlon nieuws

Junioren mogen nu ook starten in 2eDivisie t/m 4eDivisie

Binnen de Teamcompetities Triathlon is er tot op heden altijd startgelegenheid geweest voor junioren (16- en 17-jarigen) in de Eredivisie en 1eDivisie. In de 2eDivisie t/m 4eDivisie mochten alleen atleten van 18 jaar en ouder starten. Met ingang van dit seizoen worden deze regels versoepeld en mogen eerste- en tweedejaars junioren ook starten in de 2eDivisie, 3eDivisie en 4eDivisie. Voor seizoen 2023 betreft dit atleten die geboren zijn in 2006 en 2007.

Nederlandse Triathlon Bond

Het landelijke Jeugd- en juniorencircuit is en blijft de primaire plek voor junioren om zich te ontwikkelen, als ontmoetingsplek én als de plek om te strijden met en tegen leeftijdsgenoten. Daarom blijft de voorwaarde gehandhaafd dat 16- en 17-jarigen alleen van start mogen in wedstrijden uit de Teamcompetities als er in datzelfde weekend geen wedstrijd in het Jeugd- en juniorencircuit op de kalender staat.

Daarnaast geldt er nog steeds dat junioren mogen starten in wedstrijden t/m de sprint afstand. De complete kalender van het Jeugd- en Juniorencircuit 2023 vind je hier.

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer