Jeugd- en Juniorencircuit vernieuwd

Kalender 2019 verder ingevuld

Jeugd- en Juniorencircuit en RBR-series 2019 bekend

Tijdens het jaarlijkse congres van de NTB op Papendal werd afgelopen zaterdag niet alleen het programma van de Teamcompetities bekend gemaakt, ook de data van het Jeugd- en juniorencircuit en de Run Bike Run Series 2019 werden in Arnhem gepresenteerd. De kalender voor 2019 krijgt steeds meer vorm: het NK sprint voor masters is toegekend aan Zandvoort (16 juni) en in Amsterdam Nieuw-West kunnen op 26 mei junioren en senioren zich kwalificeren voor het EK voor clubteams in Lissabon (5-6 oktober).

Het vernieuwde Jeugd- en juniorencircuit – voor jeugd en junioren van twaalf tot en met negentien jaar – bestaat in 2019 uit zeven individuele en twee teamwedstrijden. Het circuit is een mooie mix van verschillende soorten wedstrijden en formats: van crossduathlon tot mixed team relay en van individuele tijdrit tot ploegentijdrit. Er zijn zowel stayerwedstrijden als non-stayerwedstrijden en ook het NK voor Jeugd en Junioren, op 14 juli in Klazienaveen, maakt onderdeel uit van de wedstrijdserie.

Het Jeugd- en juniorencircuit circuit opent op zaterdag 13 april met een crossduathlon in Austerlitz en sluit op zaterdag 21 september met een supersprint in Zwolle. Na de laatste wedstrijd in Zwolle wordt er een individueel eindklassement (waarvoor de vijf beste resultaten meetellen) en een teamklassement opgemaakt. De twee teamwedstrijden vinden plaats in Amsterdam Nieuw-West op 26 mei (tevens voor junioren én senioren selectiewedstrijd voor het EK teamestafette voor clubs) en op 18 augustus in Enschede.

De Run Bike Run Series bestaan in 2019 uit vijf wedstrijden die in het voor- en najaar plaatsvinden. Nieuw dit jaar is dat er voor mannen een A- en een B-serie is, met een flexibel aantal deelnemers per race (voor mannen in de A-serie 3 tot 5 teamleden en in de B- en vrouwenserie 2 tot 4 teamleden). Het circuit begint op 17 maart in Hilversum en eindigt op 13 oktober in Spijkenisse met het NK duathlon over de standaardafstand. Deelnemers betalen één inschrijfbedrag voor de hele serie en de inschrijving opent binnenkort via www.ntbinschrijvingen.nl

Klik hier voor meer informatie over het Jeugd- en Junioren Circuit

Klik hier voor meer informatie over de Run Bike Run Series

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer