Jeugd- en juniorencircuit van start

Zwemloop Amersfoort eerste circuitwedstrijd van 2022

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is eindelijk zo ver: het Jeugd- en juniorencircuit gaat van start. Na twee bewogen jaren waarin het circuit geen doorgang kon vinden, kunnen we voorzichtig zeggen dat we corona achter ons hebben gelaten en we eindelijk weer van start gaan met het Jeugd- en juniorencircuit. Zondag 27 maart vindt de eerste van de totaal zeven geplande wedstrijden voor dit jaar plaats. De Keistad Zwemloop in Amersfoort vormt de aftrap van wat weer een spannend circuit belooft te worden. Met onder meer ook het NK Duathlon in Almere op zaterdag 16 april en een knallende afsluiting tijdens het NK Triathlon in Roermond op zondag 18 september.

Wie de favorieten gaan zijn dit jaar is lastig in te schatten, zeker in deze eerste wedstrijd. In de afgelopen twee jaar is er veel gebeurd. Zo zijn de oudste junioren doorgeschoven naar de seniorencategorie, is de oudste jeugd doorgeschoven naar de junioren en bij de jongste jeugd treffen we twee geboortejaren die zich voor het eerst mogen gaan melden in het circuit. Naast de start van de Jeugd- en juniorencircuit verschijnt dit weekend ook op de Europe Triathlon Junior Cup in het Portugese Quarteira een groot aantal junioren aan de start. Hierbij staat onder meer plaatsing voor het EK later dit jaar op het spel. De allersterkste junioren zijn daarom in de JJC-opening Amersfoort nog niet van de partij, wat mooie kansen biedt voor de atleten daar net onder. De startlijsten en baanindeling zijn hier te vinden.

In Amersfoort klinkt het fluitsignaal voor de jeugdatleten (12+) om 13.15 waarna zij beginnen aan 500 meter zwemmen om vervolgens 2,5 kilometer te lopen. De junioren (16+) gaan van start om 13.35 en zullen eerst 1000 meter zwemmen en daarna 5 kilometer lopen.

Nederlandse Triathlon Bond

Gelukkig hoeft er na de zwemloop ook niet lang gewacht te worden op de volgende wedstrijd. Zo vindt zondag 10 april de Triathlon Arnhem al plaats gevolgd door het NK Duathlon in Almere het weekend daarna op zaterdag 16 april. Ben jij of ken jij iemand die graag nog mee wil doen? Inschrijven kan voor de Supersprint met series in Arnhem nog tot en met zaterdag 2 april en voor het NK duathlon in Almere nog tot zaterdag 9 april via mijntriathlonNL. Zeker van de partij zijn onze mascottes Tristan en Trisha die uit een lange winterslaap komen om iedereen te supporten. Zij gaan dit jaar weer op tour langs verschillende wedstrijden.

Het programma en de opzet van de wedstrijd in Arnhem (eveneens een EK-kwalificatiewedstrijd) en de procedure voor inschrijving en kwalificatie Mixed Teamrelay Rotterdam op 25 juni zijn nu ook toegevoegd bij de wedstrijdinformatie op circuitpagina op onze website.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer