Jetze Plat de sterkste in Swansea

Tweede plaatsen voor Geert Schipper, Nico van der Burgt en Sanne Koopman

De vierde en laatste wedstrijd meetellend voor de World Triathlon Series 2023 stond gepland als een triathlon, maar liep uiteindelijk uit op een aquathlon. Het format was veranderd, de uitslag bleef voor Jetze Plat hetzelfde; hij was ook in Swansea weer ongenaakbaar. Zilver was er voor Geert Schipper, Nico van der Burgt en Sanne Koopman.

De verwachte weersvoorspellingen – regen en harde wind – deden de organisatie in Swansea besluiten om het fiets/handbikeonderdeel te schrappen. Ook zonder dat onderdeel bleek Plat de sterkste. Hij was de snelste zwemmer en wheeler en finishte uiteindelijk met 37 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Geert Schipper.

“De focus lag op een goede wedstrijd draaien en belangrijke punten halen voor Parijs 2024. Helaas slechts 750 meter zwemmen en 5 km wheelen, maar ik was toch superblij dat ik, na een solide race, als eerste de finish passeerde”, aldus Plat.

Nederlandse Triathlon Bond

Nico van der Burgt (PTS3) schreef een week geleden de WTPS-race in Montreal op zijn naam, maar moest dit keer genoegen nemen met een tweede plek achter de Spaanse Europees kampioen Daniel Molina. Ook was er zilver voor Sanne Koopman (PTS3) die Française Elise Marc voor moest laten gaan.

Margret IJdema noteerde de derde zwemtijd in de rolstoelklasse, maar verloor daarna twee plekken tijdens het wheelen. Zij eindigde uiteindelijk als vijfde. Maurits Morsink verloor te veel tijd met het zwemmen en miste het fietsonderdeel om het een en ander recht te zetten. Hij eindigde als zesde.

Lees volgend artikel

TeamNL tweede in Huatulco

In een thriller van een wedstrijd in Huatulco, is Nederland achter Noorwegen als tweede geëindigd in het Mixed Relay Qualification Event. Rachel Klamer lukte het om in de ... Lees meer