Inschrijving Jeugd- en juniorencircuit 2019 geopend

Schrijf op tijd in en ontvang een badmuts met je naam

Inschrijving Jeugd- en juniorencircuit 2019 geopend

Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijden die in 2019 meetellen voor het Jeugd- en juniorencircuit. Voor de vroege inschrijvers is er een leuk extraatje: schrijf je uiterlijk 24 maart in voor een of meerdere triathlonwedstrijden binnen het circuit en je ontvangt een speciale JJC-badmuts met je eigen voornaam erop.

Het Jeugd- en juniorencircuit – voor jeugd en junioren van 12 tot en met 19 jaar – bestaat in 2019 uit zeven individuele- en twee teamwedstrijden en heeft ten opzichte van 2018 een paar veranderingen ondergaan. Zo zijn er in 2019 bijvoorbeeld twee teamwedstrijden: op 26 mei een mixed team-relay in Amsterdam (voor junioren én senioren meteen ook een selectiewedstrijd voor het EK mixed team relay voor clubs) en op 18 augustus in Enschede (na een individuele supersprint in de ochtend) in de middag een ‘team time trial’.

Verder is het circuit een mooie mix van verschillende soorten wedstrijden en formats: van crossduathlon tot mixed team relay en van individuele triathlon-tijdrit tot een triathlon-ploegentijdrit. Er zijn zowel stayerwedstrijden als non-stayerwedstrijden en ook het NK voor Jeugd en Junioren, op 14 juli in Klazienaveen, maakt onderdeel uit van de wedstrijdserie. Voor ieder wat wils dus!

Het circuit focust zich op atleten tussen de 12 en 19 jaar, maar ervaren aspiranten vanaf tien jaar zijn evenwel welkom om deel te nemen aan circuitwedstrijden bij de jeugd en worden in die categorie ook opgenomen in het klassement. De afstanden in het circuit (vanaf halve sprint afstand) zijn voor jongere kinderen minder geschikt. Zij kunnen meedoen aan de regionale jeugdwedstrijden over kortere afstanden, waar er gelukkig steeds meer van op de kalender verschijnen.

Het vernieuwde Jeugd- en juniorencircuit opent op zaterdag 13 april met een crossduathlon in Austerlitz en sluit op zaterdag 21 september met een non stayer (halve) sprint in Zwolle. Na de laatste wedstrijd in Zwolle wordt er een individueel eindklassement (waarvoor de vijf beste resultaten meetellen) en een verenigingsklassement opgemaakt.

De deadline voor inschrijving is steeds op zondagavond (23.59 uur) twee weken voor de wedstrijd, en er zijn vaste inschrijftarieven voor jeugd (€17,50) en junioren (€22,50). Wie aan vijf of meer wedstrijden meedoet, wordt opgenomen in het eindklassement.

Iedere deelnemer krijgt bij zijn of haar eerste deelname aan een triathlon uit het circuit gratis een eigen (duurzame) badmuts (bij inschrijving voor 24 maart met voornaam) die bij alle volgende wedstrijden gebruikt moet worden. Bij verlies van de badmuts moet een nieuwe worden aangeschaft (kosten 5 euro). Voor alle jeugd en junioren die bij minimaal vijf wedstrijden aan de start staan, is er aan het eind van het seizoen een leuke verrassing.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving voor de evenementen

Schrijf je in voor 24 maart en ontvang een badmuts met naam voor het hele seizoen
Schrijf je in voor 24 maart en ontvang een badmuts met naam voor het hele seizoen
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer