Inschrijving Forte Jeugd- en juniorencircuit 2020 geopend

Mooie wedstrijdreeks voor alle jeugd- en juniortriatleten van Nederland

Het is vanaf vandaag mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijden die in 2020 onderdeel zijn van het Forte Jeugd- en juniorencircuit. Het circuit bestaat in 2020 uit zes individuele wedstrijden en (hoogstwaarschijnlijk) één teamwedstrijd. Het is een mooie mix van verschillende soorten wedstrijden en formats: van zwemloop tot dubbele supersprint en van stayersprint tot een individuele triathlon-tijdrit. Er zijn zowel stayerwedstrijden als non-stayerwedstrijden en ook het NK voor Jeugd en Junioren, op 14 juni in Zaanstad, maakt deel uit van de wedstrijdserie. Voor ieder wat wils dus!

Voor de kerstdagen wordt bekend gemaakt of, en waar, een ‘mixed teamrelay’ kan worden toegevoegd aan het programma. Waar eerder werd gesproken over 30 augustus, is de kans op dit moment groter dat deze wedstrijd op 31 mei zal plaatsvinden.

Ik zit op triathlon
Het Jeugd- en juniorencircuit is bedoeld voor atleten tussen de 12 en 19 jaar die ‘op triathlon zitten’. Iedereen van elk niveau is welkom. Atleten draaien hun wedstrijden zelfstandig, er wordt bij sommige wedstrijden gestayerd en altijd gereden op racefiets, mountainbike of sportfiets. Enige ervaring binnen de sport is daarom een pre. Voor echte beginners zijn de laagdrempelige jeugd- en juniorenwedstrijden binnen regionale circuits vaak een fijn(er) startpunt.

De sterkere jeugd- en junioratleten strijden in het landelijke circuit om belangrijke punten voor een mooie positie in het individuele eindklassement.

Verenigingen strijden met al hun atleten om punten voor het verenigingsklassement.

Meedoen om jezelf te ontwikkelen en groeien, meedoen om te winnen, meedoen omdat je je triathlonvrienden er ontmoet, meedoen omdat het leerzaam en inspirerend is, meedoen omdat jullie je vereniging willen laten zien en bovenal meedoen omdat het leuk en gezellig is en je het gaaf vindt om te racen!

Meedoen aan wedstrijden binnen het circuit kan altijd. NTB-, KNZB-, KNWU-, Atletiekunieleden betalen alleen het inschrijfgeld. Niet-leden betalen een daglicentie voor hun deelname.

Om opgenomen te worden in het individuele (en verenigings-)klassement is een NTB A-licentie of X-licentie nodig.

Aspiranten
Voor atleten jonger dan 12 jaar (aspiranten) zien we het liefst dat zij kiezen voor de wedstrijdmogelijkheden dichtbij huis. Met de groei van het aantal jeugdwedstrijden in Nederland, en de groei van het aantal regionale circuits, kan dat ook steeds beter. Begin 2020 volgt een overzicht van alle startmogelijkheden in regionale circuits voor aspiranten, jeugd en junioren.

Ervaren laatstejaars aspiranten zijn welkom om mee te doen aan de jeugdwedstrijden binnen het Jeugd- en juniorencircuit en worden dan ook in die categorie opgenomen.

Voor aspiranten die het leuk vinden om mee te reizen met oudere clubgenoten / familieleden zijn er in Amersfoort, Arnhem en Roermond aparte startmogelijkheden in minseries. Evenementen waar de hele vereniging / familie dus naar toe kan!

‘Grand Final’
Het seizoen opent op zondag 29 maart in Amersfoort (zwemloop) en sluit op zaterdag 19 september met een dubbele supersprint in Roermond. Na iedere wedstrijd komen er uitslagen en tussenstanden online en na de laatste wedstrijd wordt er een individueel eindklassement en een verenigingsklassement opgemaakt.

Nieuw dit jaar is de extra weging in het individuele klassement van de finalewedstrijd.

Om de spanning in de competitie tot het einde te behouden, worden de punten die atleten in Roermond scoren met een factor 1,25 vermenigvuldigd. Op naar een ‘grand final’!

Wie aan minimaal vijf van de zes individuele wedstrijden meedoet, wordt opgenomen in het eindklassement. De teamwedstrijd (wedstrijd 7) telt alleen mee voor het verenigingsklassement.

Inschrijven maar!
Net als afgelopen seizoen zijn er vaste inschrijftarieven voor jeugd (€20,00) en junioren (€25,00). Het inschrijfgeld is ten opzichte van 2019 iets verhoogd om te zorgen dat we – naast het laten organiseren van kwalitatief goede wedstrijden – ook alle extra’s die het circuit kent kunnen blijven aanbieden. Het inschrijfgeld voor de zwemloop in Amersfoort is lager (15,00 euro voor jeugd en 20,00 euro voor junioren). In januari volgt aanvullende informatie over inschrijfdeadlines, een persoonlijke badmuts, de precieze puntentellingen en andere extra’s en details over het circuit.

Op de speciale circuitpagina vind je onder ‘programma 2020’ de directe links naar de inschrijving van de verschillende wedstrijden. Hier kan je tevens controleren of je staat ingeschreven en wie je tegenstanders zullen zijn.

Nederlandse Triathlon Bond
Finalewedstrijd Jeugd- en juniorencircuit 2019
Finalewedstrijd Jeugd- en juniorencircuit 2019
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer