Inschrijfprodedures NK’s 2021

Aantal startplaatsen veelal beperkt

De inschrijfprocedures voor de Nederlandse kampioenschappen in 2021 zijn bekend. De inschrijving voor het NK duathlon, op 3 april in Almere, is al geopend en de overige NK’s volgen binnenkort. Omdat ook dit jaar het aantal startplaatsen beperkt is, adviseren we iedereen die ambities heeft om mee te doen aan een NK niet te lang te wachten met inschrijven.

Nederlandse Triathlon Bond

Sinds de komst van de Eredivisie Triathlon en de opname van de NK’s over de sprint- en olympische afstand in deze competities, is het aantal vrij beschikbare startplekken voor deelname aan deze kampioenschappen beperkt. Alle deelnemende teams  kunnen namelijk gegarandeerd een team van vijf of vier atleten (respectievelijk mannen en vrouwen)  inschrijven. Om de resterende startplekken toe te kennen, wordt gebruik gemaakt van  een inschrijfprocedure, waarbij het belangrijkste uitgangspunt is dat de beste  Nederlandse atleten van dat moment aan de start kunnen verschijnen.

Door de toenemende populariteit van onze sport blijkt echter steeds vaker dat ook bij NK’s in andere disciplines en afstanden de vraag groter is dan het aantal beschikbare startplaatsen. Voor alle NK’s geldt als uitgangspunt dat kwaliteit voorop moet staan en daarom is gezocht naar een procedure om eenduidigheid en helderheid te krijgen in de wijze waarop de beschikbare startplaatsen worden verdeeld. Basisvoorwaarde is uiteraard dat deelnemers beschikken over de Nederlandse nationaliteit en een geldige atletenlicentie van de NTB of wedstrijdlicentie van de overkoepelende bond van één van de tijdens het betreffende NK beoefende sporten.

Voor alle NK’s wordt gebruik gemaakt van een inschrijfprocedure, voor een toenemend  aantal NK’s gelden daar bovenop nog aanvullende criteria.


— De organisatie van NK’s is – evenals alle overige evenementen op de NTB wedstrijdkalender – onder voorbehoud van de geldende COVID-maatregelen — 

Inschrijfprocedure NK's 2021
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer