Grote groep Nederlandse agegroupers in Ironman Hawaii

De Boer en Meulenberg verdedigen wereldtitels

Meer dan zestig Nederlandse agegroupatleten komen donderdag en zaterdag aan de start van het wereldkampioenschap Ironman op Hawaii. Els Visser was als enige Nederlandse atleet startgerechtigd bij de professionals, maar laat het kampioenschap aan zich voorbij gaan.

Nadat eerder dit jaar het uitgestelde Ironman wereldkampioenschap van 2021 in St. George werd gehouden – voor de eerste keer niet op Hawaii – wordt er deze week weer geschiedenis geschreven. In plaats van op één dag, wordt de titelstrijd in Kona dit keer over twee dagen uitgesmeerd.

Foto: Facebook Rob Barel

Nederlandse Triathlon Bond

Meer dan 5000 atleten zijn neergestreken op Big Island om mee te strijden om de wereldtitels.  Op donderdag starten de pro-vrouwen en op zaterdag zijn de mannen aan de beurt. Olympisch kampioen Kristian Blummenfelt uit Noorwegen (op de foto samen met agegroupatleet Han Peter Lucas) verdedigt zijn titel bij de mannen. Titelverdedigster Daniela Ryf gaat in Kona bij de vrouwen mogelijk op jacht naar een zesde wereldtitel.

Els Visser, in 2019 nog mooi zestiende op Hawaii, steekt niet in de juiste vorm om voorin mee te doen en is daarom niet naar Kona gereisd. Wel doet er een groot contingent Nederlandse agegroupers mee. Alle vrouwelijke agegroupatleten starten op donderdag, de mannen gaan verspreid over donderdag en zaterdag van start.

Foto: Han Peter Lucas

Nederlandse Triathlon Bond

Marlene de Boer (overall agegroupwinnares in St. George) en Kyra Meulenberg (winnares F25-29) verdedigen hun wereldtitels op Hawaii (foto). Ook Rob Barel (M65-69), in zijn hoogtijdagen als prof al eens twee keer vierde op Hawaii, is in zijn agegroup een titelkandidaat.

Klik hier voor alle startlijsten

Foto: Marlene de Boer

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer