Geslaagde jeugddag

Een dag boordevol sportplezier voor jeugdleden

Afgelopen zondag vond de vierde editie van de landelijke jeugddag triathlon plaats voor alle NTB-jeugdleden (6 t/m 19 jaar). Het was een dag boordevol sportplezier voor zo’n 90 jeugdleden – en hun ouders – op Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.

Na de eerdere succesvolle edities, was ook dit jaar weer een divers programma samengesteld voor de enthousiaste jeugdleden met zowel triathlon- als niet triathlonspecifieke trainingen. Zij genoten met elkaar van zwemmen, BMX-en, hardlopen, boksen en een kracht- en conditietraining. Voor de ouders was er in de ochtend een informatief programma onder leiding van sportpsycholoog Ivo Spanjersberg rondom de ontwikkeling van emotionele en mentale vaardigheden van jonge sporters. Thema’s als zelfvertrouwen, omgaan met teleurstellingen, doelen stellen, zelfstandigheid en de kracht van ontspanning kwamen aan bod.

Berteke de Jong, coördinator Jeugdtriathlon, kijkt terug op een geslaagde sportieve dag.

”We kijken met veel plezier terug op de Landelijke Jeugddag. Blije atleten, betrokken ouders, enthousiaste trainers, de aanwezigheid van onze Talent TeamNL atleten en de mooie onderlinge interactie tussen al deze partijen; dat is waar we het voor doen. We zien het aantal kinderen dat ‘op triathlon zit’, toenemen en dat is mede te danken aan de grote groep betrokken verenigingstrainers én alle ouders. Het was in alle opzichten een geslaagde dag waar ik iedereen die heeft meegeholpen dankbaar voor ben.’’

De foto’s van de jeugddag zijn via deze link terug te vinden.

De informatie uit het programma is binnenkort terug te vinden in ons kenniscentrum.

Lees volgend artikel

Mei laatste kans voor plaatsing Olympische Spelen Parijs

Lees meer