Finalewedstrijd JJC in Alphen a/d Rijn

Jeugdklassement lijkt bepaald, nog spannend bij de junioren

Nog maar drie nachtjes slapen voordat de finalewedstrijd van het Jeugd- en juniorencircuit in Alphen a/d Rijn losbarst. Met maximaal 190 punten in de finalewedstrijd – in plaats van 150 – maken verschillende atleten nog kans om te stijgen in het klassement! In het verenigingsklassement is het spannend nu de leider, Impala Drachten, in Frankrijk is voor het EK club teams. Zou Hellas de winst nog naar zich toe kunnen trekken dit weekend? 

Xander en Loesha op weg naar de winst

Xander Boets en Loesha Loos (foto) staan in het jeugdklassement bovenaan. Beide atleten wisten al vier wedstrijden te winnen, en omdat er drie wedstrijden in het klassement tellen kan vrijwel niemand hen meer passeren. Achter Xander en Loesha kunnen er nog wel wat wisselingen van posities plaatsvinden. Lars Beijk, Thijn Maas en Sven de Haas zitten elkaar op de hielen voor de tweede plek. Bij de jongens kan ook Jetze van Popta voor een verrassing zorgen nadat hij dit seizoen al twee keer op het podium stond. Met nog één uitslag zal hij omhoog schieten in het klassement.

Ook bij de meisjes liggen de puntenaantallen dicht bij elkaar. Anne Freij bezet voor het vertrek naar Alphen a/d Rijn de tweede plek, gevolgd door Zoey de Vries en Lisa Koole op plek drie en vier die er alles aan zullen doen een podiumplek te veroveren! Al deze atleten maken nog kans om te stijgen met winst of een podiumplek, vanwege de hogere puntenaantallen in de finalewedstrijd.

Nederlandse Triathlon Bond

Sem Lazaroms en Rick van der Knaap delen eerste plek

Met beiden een puntenaantal van 420 staan Sem en Rick samen bovenaan het klassement van de junioren. Sem won dit jaar twee keer en werd een keer vijfde, Rick werd drie keer tweede. Vanwege de afwezigheid van Rick lijkt het erop dat Sem de winst in het klassement zal gaan binnenslepen.

Achter Sem en Rick staan ook Lars van Zessen en Josh Garrone op een gedeelde tweede plek met hetzelfde puntenaantal. Lars gaat naar het EK in Frankrijk en kan zijn podiumplek dus niet verzekeren in de slotwedstrijd. Jesper Boets en Siwar Kool staan wel aan de start en zullen met hun eerste prestaties dit seizoen nog een gooi kunnen doen naar het podium in het klassement.

Yke Spelde bovenaan bij de junioren meisjes

Yke Spelde wordt in het klassement op de hielen gezeten door Rebekka Kool en Meike Regeling. Door de afwezigheid van Meike zou Rebekka de enige van het tweetal zijn die zal azen op de winst in het klassement. Lotte Frissen maakt nog kans op podium, en zal het de andere juniores lastig kunnen maken met een goede daguitslag.

Verenigingsklassement

In het verenigingsklassement kan dit weekend nog van alles gebeuren. AV Impala staat met slechts twee punten voorsprong bovenaan in het klassement. De vereniging uit Drachten staat dit weekend met vier atleten aan de start op het EK voor clubteams, waardoor ze een aantal sterke atleten moeten missen in Alphen. Hellas kan hun slag dus slaan en de winst misschien wel binnenslepen. Tri4You staat momenteel derde, gevolgd door Triathlon Club Maastricht op vier.

 

 

Lees volgend artikel

HotelPlanner accommodatiepartner NTB

Lees meer