Eredivisie gaat verder in Weert met dubbele supersprint

VZC Veenendaal en Hellas - Utrecht verdedigen leidende posities

De Eredivisie Triathlon gaat zondag verder in Weert met een dubbele supersprint. Na de eerste wedstrijd in Enschede gaan VZC Veenendaal en Hellas-Utrecht voorlopig aan de leiding in het tussenklassement, maar de verschillen zijn nog klein.

In Weert werd een jaar geleden tijdens de Eredivisie Triathlon gestreden om de nationale titels op de sprinttriathlon, dit keer staat er in het Limburgse een dubbele supersprint op het programma. Deelnemers volbrengen hierbij twee keer (achter elkaar en zonder rust) een supersprinttriathlon (375 zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen).

Nederlandse Triathlon Bond

Dit format belooft in ieder geval voor veel spektakel te gaan zorgen in Weert. De verschillen tussen de teams zijn na één wedstrijd, de teamtriathlon in Enschede, nog klein. VZC Veenendaal (foto boven) gaat aan de leiding bij de mannen, gevolgd door TV Dordrecht en Rogelli Trimates- Utrecht. Bij de vrouwen voert Hellas-Utrecht (foto rechts) het tussenklassement aan, met Kijani op plaats twee en EDOsports Maastricht op de derde plek.

De vrouwen starten zaterdag om 13.45 uur, gevolgd door de mannen om 14.45 uur. In Weert staat ook de tweede wedstrijd voor de 1eDivisie Zuid op het programma. De vrouwen starten om 10.00 uur en de mannen om 11.30 uur.

Nederlandse Triathlon Bond
TUSSENSTAND EREDIVISIE
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer