Drie Nederlanders in WTCS-race Cagliari

Maya Kingma hoogst genoteerde in tussenstand WK

Terwijl op Hawaii de langeafstandsatleten strijden om de wereldtitels Ironman triathlon, komen zaterdag in het Italiaanse Cagliari de beste atleten op de kortere afstand in actie. Voor Nederland zijn Maya Kingma, Barbara de Koning en Richard Murray van de partij. Rachel Klamer heeft afgezegd, zij brak afgelopen weekend haar pols in de Super League Triathlon-race in Toulouse. 

Maya Kingma eindigde in Hamburg, de zesde race meetellend voor het kampioenschap, op een mooie zevende plek, maar blesseerde in de race haar enkel dusdanig dat ze het EK in München half augustus moest laten schieten. Inmiddels is de blessure geheeld en maakt Kingma zich op voor het laatste gedeelte van het seizoen.

Met nog drie wedstrijden te gaan, Cagliari, Bermuda en de Grand Final in Abu Dhabi, is Kingma op de dertiende plaats de hoogst genoteerde Nederlandse in de strijd om de wereldtitels. Rachel Klamer neemt in de tussenstand de negentiende plek in en de nog jonge Barbara de Koning, afgelopen weekend nog goed voor een tweede plek in de Asia Triathlon Cup Aqaba, staat op plaats 74.

De in Zuid-Afrika geboren Richard Murray is de enige Nederlander in de mannenwedstrijd op Sardinië. Hij komt sinds dit seizoen voor Nederland uit en eindigde bij zijn debuut voor TeamNL Triathlon in Leeds als zevende. De echtgenoot van Rachel Klamer staat in de tussenstand van WTCS op de 28ste plaats.

De Britse Georgia Taylor-Brown en Hayden Wilde uit Nieuw-Zeeland gaan aan de leiding in de stand om het wereldkampioenschap. De strijd om de wereldtitels begon vorig jaar september en november met de races in Hamburg en Abu Dhabi en eindigt eind november in Abu Dhabi.

Klik hier voor de startlijsten

Klik hier voor de tussenstand

Foto: World Triathlon

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer