Dijkshoorn en Spoelder winnen XTERRA Netherlands

Lotte Wilms zegeviert in Ironman 70.3 Sunshine Coast

Naast het EK in Almere was er dit weekend ook nog de XTERRA Netherlands op Ameland. Wouter Dijkshoorn (foto) schreef de offroad triathlon, die alweer voor de twintigste keer plaatsvond, op zijn naam. De tweede plek was voor de Belg Tim Van Daele en Hugo Jan Bosscher legde beslag op de derde plaats. De winst bij de vrouwen was voor Romy Spoelder (foto) die op het podium gezelschap kreeg van Georgia Grobler uit Zuid-Afrika en Trudy Veenstra.

Aan de andere kant van de wereld, maakte Lotte Wilms indruk door de Ironman 70.3 Sunshine Coast op haar naam te schrijven. De oud-zwemster nam al een voorsprong tijdens het zwemonderdeel en ook op de fiets bleef Wilms vooruit. Tijdens het lopen wist Hannah Wells aan te sluiten, maar de Nederlandse wist toch weer afstand te nemen en schreef zo de race op haar naam.

Barbara de Koning was op de 24ste plek de beste Nederlandse in de World Triathlon Cup in Karlovy Vary. Marit van den Berg werd 31ste,  Robin Dreyling 34ste en Silke de Wolde 41ste. Gjalt Panjer werd 50ste in de mannenrace.

Foto’s: XTERRA NETHERLANDS

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer